Страшен алъш-вериш се развъртя покрай пещерата, където спасиха 12 деца и треньора им! Туристите прииждат на тълпи

Новини

pochivka.blitz.bg

Преди спасяването на 12-те момчета и техния треньор по футбол да стане една от най-обсъжданите новини това лято, горският парк Там Луанг-Кун Нам Нанг Нон в тайландския град Чианг Рай беше тихо и спокойно място. Но след спасителната операция той се превърна в популярна дестинация за туристите, откакто пещерата, в която се разиграха драматичните събития отвори отново на 16 ноември.

Оттогава тя е имала хиляди посетители, съобщава „Сън“.

Над 100 сергии за сувенири са се разположили по пътищата, които водят към парка, на които продават подаръци, сувенири и храна за туристите.

Въпреки че пещерата Там Луанг не е отворена за туристи, тя се вижда през телената ограда, а хората могат да изследват съседните пещери – Буда, Нага и Камоа. Футболният отбор, който беше заклещен в пещерата, престоя в нея през юни и юли тази година по време на дъждовния сезон в Чианг Рай. Местен туроператор обяснява, че пещерите не бива да се изкачват по друго време освен между ноември и април точно поради тази причина.

„Невероятно е, че това се случи за хората в този регион. Хората се опитаха да направят Там Луанг привлекателно място за туристите преди, много пъти, но никога не стана популярно. Сега е известно по целия свят заради момчетата, спасени от пещерата. Не сме щастливи само заради парите от туристите. Освен това сме много горди, че хората искат да пътуват до тук, за да видят красивия ни парк. За нас е чест“, коментира мъж, продаващ лотарийни билети близо до входа на пещерата.

След повторното отваряне на парка тълпи от хора от целия свят оставят цветя близо до входа на Там Луанг и си правят селфита.

Правят се планове за начини за привличане на още повече туристи като музей за спасяването на децата и в памет на водолаза Суман Гунан, който загина по време на операцията. Местните жители са изключително развълнувани от новите проекти. „Това може да създаде повече работни места, така че туристите са добре дошли тук“, коментира един от тях.

loading...
Няма коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Новини
Борисов: Вече не нося телефони, сутрин снимам чекмеджета

Вече нито нося телефони, сутрин снимам чекмеджета, гардероби, дрешника, направо… Вече не казват, че са направили уйдурма, а аранжиране.“ Това заяви премиерът Бойко Борисов пред журналисти в „София Тех парк“, където присъства на символична първа копка на сградата, в която ще се помещава българският суперкомпютър, пише Дневник. Премиерът очевидно имаше …

Новини
Доц. Иво Инджов: Размяната на есемеси не е самоцелна, ескалира напрежението

„Иван Гешев успя да се позиционира като трети връх на триъгълника преди епидемията от коронавируса да приспи политическия живот. Сега нещата се връщат на мястото си и се наблюдават интензивни престрелки в този триъгълник. Прави впечатление, че на мушката е президентът Румен Радев“. Това коментира пред БНР политологът доц. Иво …

Новини
Радан Кънев: Вървим към икономическа катастрофа и драстично изоставане

Румънското правителство (ЕНП) в момента публично представя Национален инвестиционен план за икономически рестарт, в присъствието на Президента Йоханис. Гръцкото правителство (ЕНП) сформира Национален инвестиционен комитет с участието на топ-експерти от цял свят, в т.ч всички известни икономисти и енергетици от гръцки произход, живеещи в ЕС и САЩ. Комитетът ще се …