fbpx

Вижте 5-те страни, които задължително трябва да посетите идната година

Има страни, които трябва задължително да посетите в живота си. Съставихме списък от 5 държави и обяснихме защо е направен този избор, пише pochivka.blitz.bg. Стягайте куфарите си. Кои страни трябва задължително да се посетят, какво е специално за тях.

Всички страни по света са особени и интересни по свой начин.

Надяваме се, че не сте от тези, които вярват, че пътуването е загуба на време и пари.

Тъй като това е материал за тези, които са убедени, че впечатленията и новите интересни преживявания са по-добри от всеки iPhone, Segway или това, за което все още събирате пари, спестявайки пътуването.

Пожелаваме ви да посетите всичките 197 страни по света, да почувствате културите на различните народи, да се насладите на многообразна природа и да получите незабравими спомени.

5 държави, които трябва да бъдат посетени

Португалия


Оригинална, ярка и страстна.

Тази страна с невероятни плажове, вкусна кухня и пикантно вино ще бъде по вкуса дори и на най-взискателните туристи.

Голям брой средновековни замъци са оцелели. И тази страна се смята за едно от основните голф игрища на Европа и света.
На бреговете на Атлантическия океан често се провеждат състезания и конгреси на известни сърфисти.

Между другото, разказват, че този, който веднъж е сърфирал по вълните, вече няма да може да живее без това усещане.

Исландия


Северно сияние, пейзажи, много фантастични водопади и гейзери – затова трябва да отидете в Исландия.

Много туристи идват тук заради „вулканизма“, т.е. наблюдават вулкани, полета с изригнала и замръзнала преди стотици години лава, пещери, образувани от лава, горещи извори.
Струва си да се отбележи, че да стигнете до Исландия е скъпо удоволствие, за което си струва да спестите. По-добре обаче е да го видите поне веднъж, отколкото да гледате снимки.

Така че, искате да видите „Исландия в миниатюра“ и евтино, може да летите до островите Ланзерот и Мадейра, където Ryanair ще ви отведе от Европа за 20-30 евро.

Ако искате същите вулкани, замразени лава и горещи извори на фона на величествената северна природа – развържете  портфейла си и резервирайте полет до Исландия.

Финландия


Тази година Финландия задмина Норвегия в класацията на най-щастливите страни. Просто е интересно как живеят най-щастливите хора.

Тази страна е известна с най-чистия въздух и уникални пейзажи. Има хиляди езера и гори, които винаги са наблизо, където и да сте.
Във Финландия има 40 национални парка. Между другото, можете да се насладите и на Северно сияние.
Във финландска Лапландия може да се види около 200 пъти годишно на фона на безоблачно небе. Е, разбира се, все още трябва да се срещнете с Дядо Коледа и отново да повярвате в приказката, благодарение на специалната атмосфера.

Освен това Финландия е една от най-добрите страни, където можете просто да се насладите на тишината.

Виетнам


Първо, това е една от най-евтините страни за пътуващи. Дневният бюджет за двама е средно $ 54, където $ 21 ще отидат за жилище, храна – $ 19, както и транспорт и развлечения някъде $ 14.

Тук можете да овладеете кайт в Муи Не, да видите оризовите тераси на Сапа, да се разходите с лодка в залива Дракон, да се отпуснете на райския плаж на остров Фукуок или да се възхищавате на императорския дворец в Хюе.

Между другото, тук можете да наемете велосипед за деня за $ 5 – и напълно да се насладите на азиатската природа и атмосфера.

Люксембург


И тук всичко е просто: в Люксембург са най-високите заплати в света.

Държавата има и най-високата официална минимална заплата в света, която е $ 1,921, а средната заплата в Люксембург понастоящем е рекордните 4 090 долара.
Освен това малък Люксембург може да ви изненада. Наистина има много атракции, достойно място, сред които заемат величествените замъци.

Градски тур, Националният музей, Готическата катедрала на Нотр Дам, Дворецът на великия херцог, Еш-сюр-Ализе, Еслинг, Националният исторически и художествен музей – това е част от компактния, но много интересен Люксембург.

Няма коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Блиц Новини
Евгени Димитров – Маестрото: Търсим колоритни личности за „Бягство към победата“2

Кадри БТВ „Бягство към победата“ е едно риалити малко позабравено, тъй като минаха доста години от първото такова приключение, организирано и осъществено тогава от екипа на Слави Трифонов. Продуцентът му Евгени Димитров – Маестрото и отговорният редактор Йордан Свеженов споделиха любопитни подробности от подготовката в ефира на БТВ. Няма нито …

Блиц Новини
Проф. Рачев: Хората тръгнаха по любимите ми камизолки заради температурите

Кадри БТВ Няколко дни с високи температури напомниха, че лятото не е далеч, но циклон ни върна в реалността като понижи температурите, дори и под обичайните за това време на годината. Динамично и хладно време, паднаха хубави валежи точно където трябва. Вече не се притесняваме за туризма по черноморието. Как …

Hell's kitchen
Симона и Митко се събраха в Хелс китчън

Кадри Нова ТВ Драмата и междуличностните отношения взеха връх в Кухнята на Ада. Вече не се обръща внимание толкова на готвенето. То в повечето случаи се оказва провал и при двата отбора. След един такъв неуспех на вечерна резервация от предаването си тръгна и Славейко, като сините останаха само трима. …

error: Content is protected !!