fbpx

2 хил. британски лири дава Великобритания на българите да напуснат страната

Новини
1
реклама

Снимка pixabay

Новината дойде, когато от неправителствената организация за благосъстояние на имигрантите (JWCI) във Великобритания предупредиха, че хиляди ключови европейски работници рискуват да загубят законното си право да останат на Острова, защото не са кандидатствали за статут на уседналост.

Схемата за кандидатстване, ще бъде затворена на 31 юни 2021г. От JWCI предупреждават всички европейски граждани, които все още не са се сдобили с временен или постоянен статут на пребиваване – трябва да кандидатстват спешно, защото след тази дата ще подлежат на насилствено депортиране и невъзможност да се завърнат отново във Великобритания.

От 1 януари гражданите на ЕС без много шум са добавени към правителствена схема за доброволно връщане в родните им страни. Сумата включва пари за самолетни билети и финансова помощ за презаселване, намиране на жилище или стартиране на собствен бизнес и достига до 2 хил. паунда. Програмата отдавна съществува за мигранти от други части на света, но е била разширена специално за европейски граждани, припомня изданието The Brussels Time. Програмата има за цел да подтикне нежеланите емигранти да пуснат Обединеното Кралство, всъщност тя се прилага непосредствено преди да се предприемат насилствени депортации за хора нарушаващи емиграционните правила, пише Крос.

Специалистите, работещи в помощ на уязвимите граждани на ЕС във Великобритания, заявиха, че предлагането на пари за завръщане у дома противоречи на твърдението на правителството, че прави всичко възможно, за да насърчи чужденците да се регистрират за уседнал статут. Понастоящем тези, които изберат да останат, имат срок до 30 юни, за да кандидатстват за уседнал статут и да продължат да работят в Обединеното кралство. Ако изпуснат срока, те ще се считат за незаконно пребиваващи и потенциално подлежат на наказателно преследване.

Това е в разрез на обещаното от правителството преди Брекзит, че ще стимулира неподалите за статут на уседналост да го направят. Паричните оферти за доброволно напускане на Великобритания, ще бъдат предложени на хора във финансови затруднения, без статут и работа.

Говорител на Министерството на вътрешните работи заяви, че някои хора могат да изберат да не кандидатсват за стаут за уседналост и да не желаят да останат във Великобритания. Ето защо министерството уведомява с писмо гражданите на Европейското икономическо пространство, които желаят да напуснат Обединеното кралство, че могат да бъдат финансово подпомогнати за това. Затова са разпратени писма и имейли до заинтересованите страни, за да бъдат информирани, че гражданите на Европейският Съюз, които желаят да напуснат Обединеното кралство, вече отговарят на условията за подпомагане по схемата за доброволно връщане в родината им срещу финансов стимул и самолетен билет.

 

Рекламирай изгодно във Vihrogon.bg

900 хиляди души посещават средно на месец Vihrogon.bg. Предлагаме много изгодно изскачащ рекламен банер на всяка отворена страница на Цена на ден 40 лева на 50 % ротация или 80 лева за 100 %. Рекламна публикация при нас струва 40 лева. Цените са без ДДС. За контакт vihrogon2018@gmail.com

външна реклама
loading...

Ей глупаци сменете си заглавието защото никъде не пише,че е само за Българите.Промяната е направена за всички граждани на Европейския съюз.

1 коментар

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Новини
Версии: Точно в 19 часа Трифонов ще извади разкрития за Бойко или ще обяви споразумение с него

реклама Снимка профил ФБ Вчера в пост в социалната мрежа Слави Трифонов обяви, че днес, точно в 19,00 часа ще каже и ще направи нещо много важно. Това заяви самият той в четвъртък. За 24 часа чухме невероятни версии, някои претоплени стари, други съвсем нови, трети от сферата на ненаучната …

Новини
ЕС одобри лекарството на Тръмп срещу коронавирус

реклама Снимка pixabay Има високи очаквания моноклоналните антитела да помогнат в борбата срещу коронавируса. Такива тела, произведени от Regeneron в САЩ, бяха използвани по време на лечението на Доналд Тръмп срещу коронавируса и изиграха важна роля при възстановяването му. Европейската агенция по лекарствата съобщи, че коктейлът от антитела на американската …

Новини
Ердоган праща туркиня в космоса и сонда на Луната

реклама Дойче веле, кадър видео туитър Съединените щати и Обединените арабски емирства събраха погледите на целия свят със своите мисии в Космоса. ОАЕ отбелязаха 50 години от създаването си, изпращайки сондата „Хоуп“ до Марс. А преди броени дни САЩ обявиха, че най-сложният ровър, изпращан някога на друга планета, е кацнал …