2-годишният Мехмед се е движил 2 км бос в гората

Новини
реклама

Снимка МВР

2-годишното момченце, което цяла Якоруда търси близо цяло денонощие, се е движило босо около 2 км. през гората преди да го намерят, а не се е придвижвало по пътя, по който разстоянието е доста по-дълго.

Това заявиха от полицията в Благоевград пред „Телеграф“. Малкият Мехмед е прегледан от служители на Съдебна медицина вчера и докторите са категорични, че не е било бито, малтретирано или насилено. Единствените травми по малкия герой са драскотини по крачетата и ръчичките, получени от храсти. Още след изчезването на Мехмед плъзнаха различни версии. Една от тях беше, че момчето е отвлечено. Друга, че се е загубило, трета, че е възможно да са замесени роднините му. От благоевградската полиция категорично ги отхвърлиха вчера, като заявиха, че данните до момента сочат – момченцето е тръгнало само през гората. „Детето е оставено без надзор за няколко минути. Къщата на семейството е последна и зад нея има пътека към балкана. Именно там открихме едната му обувка. Мехмед беше открит на около 2 км. от дома си“, коментираха криминалисти. В издирването на детето се включи лично и шефът на дирекцията старши комисар Дойчин Дойчинов.

реклама

Той участвал и в беседите със семейството, за да се съберат достатъчно следи, които да помогнат да го открият. Експеримент показа, че разстоянието в гората се изминава от възрастен за около 40 минути. На дете на 2,7 години би отнело часове. Легнало на земята и съвсем босо то беше отрито от горския стражар Муртаза Клечов.

„Дадох му бонбон и се усмихна“, не скри вълнението си той. Психолози, които работят с детето, пък разкриха, че то не говори, а само се усмихва към момента. Муртаза Клечов ще бъде награден за проявените човещина и благородство, съобщи вчера директорът на Югозападното държавно предприятие инж. Дамян Дамянов.

Той изрази и личната си благодарност и уважение към горския служител за достойната постъпка в извънредната ситуация. Наградата е пари, като сумата е 500 лв. Клечов е с дълъг професионален стаж в системата на горите, а от 28 години е и стражар.

реклама
loading...
Няма коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Новини
Борисов и министрите Аврамова, Танева и Ананиев са под карантина

реклама снимка Фейсбук/Бойко Борисов реклама Премиерът Бойко Борисов, регионалният министър Петя Аврамова, финансовият министър Кирил Ананиев и земеделският министър Десислава Танева – това са лицата, с които е контактувал зам.-министъра на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков. Всички те са с наложена карантина, след като Нанков даде положителна проба за …

Новини
Затвор за Явор Бахаров

реклама Звездата Явор Бахаров влиза в затвора. Ефективна присъда за Явор Бахаров, шофирал лек автомобил след употреба на алкохол и наркотици в град Банско. След близо седемчасово съдебно заседание, Районен съд – Разлог призна за виновен Бахаров за извършени от него престъпления по чл. 343 б, ал. 1 от НК …

Новини
Здравният министър с нова заповед: Спират плановите операции. 10 % от леглата стават за Ковид

реклама Стопкадър БТВ Нова заповед издаде здравният министър Костадин Ангелов Лечебните заведения в областите със заболеваемост над 120 души на 100 хил. население преустановяват плановия прием и плановата оперативна дейност. Всички лечебни заведения в съответните области са задължени да разкрият COVID структури с минимум 10% от общия брой легла, с …