fbpx

12 мисли от Божидар Димитров

реклама

„Актуално“

1. Няма славянска азбука, има българска!

2. Аз никога не съм отричал, че съм националист. Което означава, че съм европеец — такъв, какъвто го виждаха и искаха бащите на Европа. Европа, в съдружие на горди нации, всяка влязла със своите постижения и със своята култура в семейството на европейските народи. Европа никога не е виждана от създателите ѝ като сборище на свободно плаващи робинзоновци, лишени от памет и национална идентичност.

3. А Вежди Рашидов е майстор, просто е такъв – сваля много бързо дистанцията между себе си и съответния френски министър. Казва направо: Наздраве, приятел, дай сега да направим една изложба!”

4. Не проявявате интерес към Плиска, а към шибаната вода, да му се не види.

5. Съмнявам се Бойко да дава пари на медии. Като знам каква скръндза е!

6. Търсейки произхода на този човек, за който съвременниците му са смятали, че е вампир, ни прави впечатление, че между 700-те открити християнски гроба в Созопол, само той и жена му са намерени със следи от типичната манипулация за обезвреждането на вампир.Той би трябвало с нещо да е много мразен от останалите жители на Созопол, защото и между тези 700 погребани, не може да е имало само добри хора.

7.  Без да се обиждат днешните французи, но древните тракийци са малко по-напред в цивилизационно отношение от галите. Демонстрираме го с тези блестящи златни съкровища, каквито галите нямат. Тяхната цивилизация е дървено-глинено-бронзова. Докато ние имаме и дърво, и бронз, и глина, но имаме и злато, и сребро, и то в изобилие.

8. „Учените“ са написали, че баташкото клане се използва, за да се вселява омраза към мюсюлманското население в България, което било 15% от цялото население на страната, и към съвременна Република Турция, с оглед неприемането й в ЕС. Ето откъде идва политическата поръчка. Те са толкова глупави, че дори са си казали кой им е направил поръчката.

реклама

9. „И на мен не ми харесва, че Самуил е леко приведен. Но това е под тежестта на страшната отговорност. Важното е да има паметник”

10. Опитът на футболиста Благой Георгиев да си напише името върху колона от римския Колизеум, който грози със съд и затвор за нашия юнак, поне в България не заслужава да бъде толкова жестоко порицаван. Защото драскането по стени, колони и прочия древности е част от българската народна култура от много стари времена.”

11. Историците и археолозите знаят, че средновековните българи са драскали по камъните на крепостните стени, по стените на църквите и дворците надписи-графити. Повечето са с „мръсно” съдържание. Текстът им е приблизително следният: „Аз Пено Овчар слязъх на реката за водопой на овцете. Там Пена переше ризи. И аз клецах Пена”

12. В тези графити има и немръсни надписи. На известната колона на Иван Асен ІІ по повод на Клокотнишката битка изписана с едър тържествен шрифт някой средновековен Благо е изчукал със ситни букви: „Аз Драган писах”. Не е издържал човекът. Ще остане Иван Асен ІІ в историята, а той, Драго, не. Айде-де.

Рекламирай изгодно във Vihrogon.bg

900 хиляди души посещават средно на месец Vihrogon.bg. Предлагаме много изгодно изскачащ рекламен банер на всяка отворена страница на Цена на ден 40 лева на 50 % ротация или 80 лева за 100 %. Рекламна публикация при нас струва 40 лева. Цените са без ДДС. За контакт vihrogon2018@gmail.com

реклама
loading...
Няма коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Новини
1
Земетресение разлюля Южна България днес по обед

реклама В 12:48 часа е регистрирано слабо земетресение с епицентър в близост до Сърница. По данни на Националния сеизмологичен център към НИГГГ на БАН трусът е бил с магнитуд 2.3 и дълбочина 10.0 км, пише Факти. реклама Рекламирай изгодно във Vihrogon.bg 900 хиляди души посещават средно на месец Vihrogon.bg. Предлагаме …

Новини
Д-р Брънзалов: Епидемия се бори с 3 неща – мерки, ваксина и медикамент

реклама Кадър Нова ТВ „Аз съм по-голям оптимист за протичане на епидемията в България, отколкото във Великобритания. В България няма толкова много движение, не са смесени толкова много етноси“. Ситуацията не е по-опасна, отколкото през март месец, когато чакахме 0-вия пациент. 10-месеца по-късно населението и здравната система се научи какво …

Новини
Над 10 000 ваксини на Pfizer/BioNTech пристигат утре

реклама Снимка pixabay Утре, 25 януари, в 7:00 ч., в България ще пристигнат 14 040 дози от ваксината срещу COVID-19 на Pfizer/BioNTech. Събитието ще се състои на адрес: ул. „Мария Атанасова“ №5, зад сградата на Ръководство на въздушното движение (РВД), съобщават от Министерство на здравеопазването. Медиите ще имат възможност да …