fbpx

Диков: Слави рискува да се опозори тотално

Блиц Новини

Кадър видео Евроком

Журналистът Сашо Диков разпространи дълго отворено писмо. В него той засяга темата за полицейското насилие, гражданстовото на Кирил Петков и поведението на лидера на „Има такъв народ“ Слави Трифонов.

За изродите в полицията, онези в Парламента и двете познати лица на позора.

Ако децата на Борисов и на Гешев ги попитат: „Тате, наистина ли сега гледа кадрите за пръв път?“, дано поне на тях кажат: „Не, гледах ги преди една година.“

Казвам дано отговорът е НЕ, защото при отговор ДА следва логичният нов въпрос „Тате, а защо едва сега ги гледа?“ Мисля, че на този въпрос едва ли има отговор…

Предлагам ви част от чужди думи (целият цитат е в края):

“Видяхме ясни доказателства, че в полицията има садисти. Недоумявам как е възможно в ПГ на ГЕРБ да не ви е срам, след като двамата бивши министри са сред вас. Те, ако имаха морал, трябваше сами да се махнат. Най-отгоре на държавата обаче е Гешев, който вреди не само на прокуратурата, но и на държавността.

И Борисов, към когото след тези кадри не може да не се изпита отвращение.“

Ако не сте се сетили кой е авторът, ще стане дума по-късно.

И така…

И Борисов, и Гешев заявиха, че са гледали ужасяващите кадри едва, когато бяха показани от адв. Хаджигенов в Парламента в петък, 13-ти август. Според адвоката, кадрите са „намерени“ в чекмедже (пак чекмедже), този път в СДВР.

Ако Б.Б. и И.Г. лъжат, е лошо. Но още по-лошо е, ако не лъжат. Впрочем, и двата варианта са еднакво отвратителни. Защото още на 10.07.2020 г. с директни излъчвания във Фейсбук, а в следващите дни в серия от репортажи и интервюта с битите младежи, се придоби значителна представа за побоя отвъд министерските колони. На разпространените тогава любителски кадри се виждаше, че има някакви ритници върху проснати хора, хвърляне на окован човек, чуваха се ужасени гласове „Убиват човека, убиват го, убиха го! Зверове!“

Още тогава адвокат Хаджигенов като защитник на пострадалите каза, че е поискал кадрите от камерата на НСО, която има идеална видимост върху пространството зад колоните, но не са му ги дали. Тогавашният вътрешен министър Младенов наредил проверка, а сменилият го малко по-късно Христо Терзийски огласи резултатите: „Има дисциплинарни наказания, едно от които е много тежко.“ Бойко по принцип защити полицаите, а прокуратурата общо взето, не взе станалото насериозно.

Но 13 месеца по-късно, на 13-ти в петък, кадрите видяха бял свят след като бяха крити от обществото повече от година. И от тях се разбира (ясно и недвусмислено), че наистина не става дума за полицейско насилие. Става дума за чиста проба животинска жестокост! Нещо като полицейски „Джурасик парк“…

Няколко полицаи, сред които и жена, ритат младеж, проснат по очи с белезници на ръцете; друг полицай хвърля оковано момче върху останалите младежи, проснати по корем – кадри, които бяхме виждали досега само от нацистките концлагери, където това се е правело с трупове. И за да е пълна картината, едно животно с пагони снима с телефона си арестувана девойка, чиято риза е останала някъде и тя е само по сутиен. Девойката е единствената седнала и е с белезници, разбира се. Той я „гали“ по главата и „беседва“ с нея. Преди това е налагал с палката си проснат на земята младеж.

И къде се разиграва този „Освиенцим“ с порноелементи на педофилия? Логично би било да е в затвор за опасни рецидивисти – та нали преди години подобни кадри от иракския затвор Абу Гариб потресоха света. Или пък продукцията се снима в публичен дом с изпечени проститутки? Е, пак познахте! Всичко това се случва на 3 метра от официалния вход на Министерския съвет и на 6 метра по права линия от тогавашния кабинет на Бойко Борисов. Естествено по време на протест, който искаше оставките на Борисов и на Гешев.

Кошмарните кадри родиха причини за презрение към едни, но предизвикаха уважение към постъпките на други. Браво на Ива Митева, че свика извънредно заседание на Народното събрание още във вторник и още по-браво, че на него покани и битите младежи. Беше изслушан Бойко Рашков, който допълни смразяващите кадри с нови потресаващи факти. Най-после станаха ясни имената на 4-мата наказани, макар “каратистите“ да бяха доста повече. Най-после се разбра и какви са наказанията: двама били с „порицание“, един – с „година забрана за повишение“, а за „оператора на умен телефон и на полицейска палка“ Андон Андонов наказанието е „две години без повишение“. За неговото наказание Ицо Носа (кой знае как вътрешен министър) каза, че е много тежко. И за да бъде абсурдът пълен, „операторът“ обжалва наказанието си пред административния съд. Там май са пуснали скандалните кадри, защото съдът оставя наказанието. Но пък Гешев го награждава (кавички не са нужни) в личната си преторианска гвардия с 800 лв. по-висока заплата.

Скоро след фаталния петък 13-ти изведнъж прокуратурата съобщи, че срещу 4-ма полицаи са повдигнати обвинения, но не каза нито кои са, нито какви са обвиненията. Извиканият в Парламента шеф на НСО заяви, че „въпросните кадри никога не са скривани и още на 15.07.2020 г. (5 дни след събитието) ги е предал в СДВР. Не ги е дал на адвокат Хаджигенов за делото в съда, защото нямал това право“.

Тук си позволявам едно нелирично отконение към шефа на НСО и един въпрос. Защото освен че съм широко скроен, имам и други причини да го задам: „Приемам, че НСО има право да мълчи кои фолк певици, телевизионни кукли или (не)обикновени проститутки са разкарвани по ловни стопанства от един бивш премиер. Питам обаче, има ли право НСО да мълчи кой носи пачки евро и кюлчета злато на същия този бивш премиер? Как толкова време НСО мълчи и (на практика) прикрива извършителката/ите на тежко умишлено престъпление в спалнята на мачото. Да, за охранявания обект в Бояна става дума… Край на нелиричното отклонение.

На 10-и зад колоните, пред вратата и под кабинета става нещо отвратително. На 15-и кадрите са предадени в СДВР. 13 месеца поведението на полицаите не получава адекватно наказание, а видеото се крие от обществото. Отгоре на всичко тогавашните онбашии, Маринов и Терзийски, сега са депутати от ГЕРБ. Тези двамата стояха като гипсирани по местата си и не отрониха дума по време на дългото изслушване на Бойко Рашков. Три часа битите младежи чакаха от терасата на Пленарната зала да чуят нещо от тези двамата. Но това така и не стана…

Адмирирам думите на Антоанета Цонева в онзи момент, която избухна: „Колеги от ГЕРБ, гордеете ли се, че докато управлявахте, десетки хиляди българи излизаха на улицата, включително и след като на 10-и юли бяха пребити младежи с цел протестът да бъде пречупен в началото?! И куражът на тези младежи да бъде брутално потъпкан, за да бъде поднесен в краката на вашия Ръководител, който може да бъде определен като азиатски сатрап.

Тези тела, хвърлени като трупове един върху друг, могат да бъдат видени може би, само в затвора „Абу Гариб“. Това безогледно зверство беше сложено в неговите крака там, пред Министерския съвет. Зверствата са били прикривани от полицията, а тя е била прикривана от прокуратурата, която (забележете едно от най-гнусните неща, които установихме днес) е забелязала записа едва онзи ден. Това не е абсурд. Това не е арогантност. Това не е безочие. Просто няма категория за начина, по който Гешев се е отнесъл към това зверство. Маринов и Терзийски, вие сте виждали и сте прикривали този запис! Какво сърце носите, не знам.

Цял ден се питам. Излезте и кажете две думи! Едната е „извинявайте“, а другата е „оставка“, за да запазите минималното достойнство, ако въобще такова съществува в партията, към която принадлежите. Младите хора си тръгнаха без да чуят вашето „извинявайте“ или „съжаляваме“ затова, че вашият башибозук ги е пребил почти до смърт. Хвърлете си оставките, за да може този парламент да запази някакво достойнство. Вие – Маринов, Терзийски-Борисов, Гешев – искате да повярваме, че не сте видели този запис? Тук не е пълно с идиоти! Вие сте го видели.“

Към тези думи на Антоанета Цонева искам да добавя цитата, с щрихи от който започнах в началото. Ще стане ясно и името автора:

„Видяхме ясни доказателства, че в полицията има садисти. Над тях по веригата в МВР преди една година е имало социопати. Не може да знаем, че се е случило нещо такова и да не изпитваме отвращение към извършеното или съчувствие към пребитите деца. Недоумявам как е възможно ПГ на ГЕРБ да не ги е срам?! Та тези хора са още сред вас! И вие като партия можете да ги отстраните. Ако те имаха морални устои, сами щяха да се махнат.

Най-отгоре в държавата стояха двама, а единият продължава да стои – главният прокурор Иван Гешев, който е вреден не само за прокуратурата, но и за държавността. Другият – Бойко Борисов е човекът, заради когото именно тези побоища се случиха. И мисля, че терминът, с който трябва да се определи видяното, е „отвращение“ към Бойко Борисов.“

Аз, Сашо Диков, се подписвам под всяка дума от този цитат. Кой обаче е авторът? Това е същият, който се държи нерядко като възбуден паун или като обикновен простак, обиждайки свои колежки по недопустим начин. Да, това е все Тошко Йорданов – веднъж разярен млад интелигентен мъж, на когото хич не му пука от авторитети, а друг път – политически клоун. Иска ми се да остане първото, а второто да премине като временно опиянение.

Както ми се иска и най-голямата нелепост, изръсена от Слави, да е временна загуба на „концентрация“. При шеф на Парламента от твоята партия и шефове на сума парламентарни комисии, да кажеш, че си опозиция, е не просто нелепо, но и доста смущаващо…

Елементарната логика налага въпроса „опозиция на кого си?“ Селският номер, че си „опозиция на всички“ не минава. Излиза, че си опозиция на ДБ, на ИБГНИ и на БСП. А на практика си в лагера на ГЕРБ и на ДПС.

Правя се на разсеян, че канонадата срещу Кирил Петков се води в удивителен синхрон между ИТН и ДПС с беквокали ГЕРБ. Опитвам се да не мога да си спомня, дали комисията срещу Иво Прокопиев не беше сформирана с гласовете на ИТН и на ДПС.

Слави рискува да се опозори тотално. А покрай него и цялата парламентарна група, ако продължават с досегашното си овче поведение. Прецедентът, който сътвори Ива Митева, а именно: шеф на НС да бойкотира заседание на НС, ще остане петно в биографията й, но не и най-мръсното. Особено ако продължава да мълчи. Наистина ли депутатите от ИТН не си дават сметка, че при скорошни избори ги чака огромен провал, особено както са я подкарали? В момента Трифонов има около ¼ от депутатите, а близо 90 % от българите НЕ са гласували за него.

Наскоро Слави се изцепи, че той бил направил всичко както трябва, за да има правителство, а пък те (трите партии) го предали… Жалко, че Слави нищо не направи както трябва и просто си получи заслуженото. Още по-жалко е, защото Слави добре знае как се правят нещата. А най-жалко ще стане, ако от някое чекмедже изкочат разни неща! Гротескното перчене на Петър Илиев дава да се разбере, че чекмеджето не е празно…

И се надявам от текста дотук да става ясно (макар без пряка връзката) защо е тази неистова омраза към Кирил Петков. От едната страна крещят хора с двоен или никакъв морал (но пък с откраднати милиарди). От другата – човек с двойно гражданство, от което се е отказал. Просто е направил всичко, което зависи от него. По мое скромно мнение, отговорността за ситуацията не е нито на Румен Радев, нито на Кирил Петков, а на Конституцията – навремето тя е направена така, че да възпрепятства влизането в политиката на неудобни за тогавашната власт. Но както се казва – лош закон, но закон – ако е бил с двойно гражданство, когато е бил назначен за министър, трябва да бъде отстранен.

Аз обаче свързвам името на този човек с осветяването на редица нагли грабежи и спирането им там, където е възможно:

– Дали има страна в света, чиято държавна банка да е обрана по толкова нагъл, безскрупулен и същевременно… законен начин? Взимаш 100 млн. за 30 години. Плащаш само лихва 29 години, а едва на 30-та връщаш главницата. Някой пита ли за гражданството на банкера, разрешил тази кражба? Или въобще за банкера…

– Как стотици милиони за язовири са откраднати и как са потънали някъде.

– Как докато се спори за Национална детска болница, вече е сключен договор за правителствен комплекс на стойност 200 млн.

Вие помните ли откъде научихте за тези абсурдни гимнастики? Аз помня.

Народни избраници,

време разделно е!

Грабителите на Модерна България пак се гласят за властта. Вижте им само правителството. Уж премиер – къдравелката Дани, вице и вътрешен – недоразумението Румен, който полегна на Мачото, земеделски – Вечната Амбър, която искаше да си траем, за да не разбере Брюксел как го лъжем, за здравето – Коце Ботокса, за парите – Киро от брифингите на пъновете, а за цвят – на културата е Любо, който на четири очи казал на Еднокнижния „ти си много интелигентен, но хората не го знаят.“ И новото лице – Радо Чолаков, за когото дискусията за полицейското насилие в НС била „губене на време“. И така, както всички наемници в ГЕРБ, той също иначе интелигентен, бързо стана зомбиран.

Народни избраници,

нали помните:

„..Този връх висок е, тя ще ни съзре. Ако би бегали, да мрем по-добре!“…

И още:

„…кат шепа спартанци под сганта на Ксеркса“…

Тук сганта доказа, че е кръвожадна, крадлива и ужасно богата. Тя не пести помия, когато реши да позори (вж. атаките срещу Кирил Петков). Поне мен това няма да ме спре. Да се съберем! За да гледаме децата си в очите…

P.S.:

Чудя се как ли децата на Борисов-Гешев-Маринов-Терзийски ги гледат… За погледите на тази „фамозна четворка“ притеснения нямам. Още по-малко за съвестите им.

Няма коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Блиц Новини
Мистерия с изгонването на Васка от „Ергенът“, ето какво скриха продуцентите

кадри bTV, YouTube/Надкаст Огромната част от аудиторията на “Ергенът” са жени. Малкото мъже, които гледат риалитито, пък най-вероятно ще спрат, след като вече я няма Васка. Тя беше еднолична шампионка по мъжки интерес в този сезон и този факт се отбелязва от всички коментатори. Защо обаче Васка си замина? Официалната …

USA news
Horoscope for Friday, March 29: Your phone should not pick up a sign

Pixabay On March 29, Taurus better not pick up their phone. Here is the horoscope from the Lama: Aries During this day you will find a brother in reason. Or a sister. In other words, you will meet a member of the opposite sex who will think and feel the …

USA news
On March 29, Friday, name day celebrates a heroic name

On March 29, Friday, name day celebrates a heroic name On March 29, name day is celebrated by everyone who bears the name Marco. Marko is the ancient Hebrew for wrestler. According to the Latin reading, however, the name is translated as masculine. In the reign of Emperor Constantine the …

error: Content is protected !!