fbpx

102-годишната баба Дора изплете планина от красоти в помощ на деца с увреждания

БГ звезди

Кадри видео ФБ/Мира Добрева

Мира Добрева с възхищение показа и разказа за труда на една 102 годишна дама – баба Дора, която е сътворила красоти с двете си ръце, малко прежда и една кука.

Баба Дора от пловдивския квартал Младост плете в помощ на Майки на деца с увреждания.

външна реклама

Уникални възглавнички, шалове, ръкохватки, съчетани по най-прекрасния начин цветове, показват какво голямо въображение и усет към красивото има тази възрастна жена.

„Тази сутрин възкликнах с умиление, когато видях колко ръкохватки ни даде баба Дора. Колко много продукция. Тя казва „не губя време. Плета всяка секунда“.

Не за първи път журналистката ни среща с такива хора в репортажите си от закътани и почти изоставени български селца. Книгата която издаде „СТОЛЕТНИЦИТЕ – благословия или орисия“, описва подробно срещите й с тях, съдбите, живота и самотата на тези мили хора.

Звучи невероятно, изглежда невъзможно, но е така – една жена на 102 намери начин да е в полза на другите… Изумително е усърдието ѝ – карам я да си попочива, но тя отказва: “Нямам време, Феичке. Искам да използвам всяка секунда, в която съм още на тази земя, за да плета и да помогна на децата.”
Има и такива хора, знайте го…

Вие сте един прекрасен шедьовър и като жена и като човек, благодаря ви че ви има. 🥰

Браво на баба Дора на духа й целувам златните и ръце. А Мира Добрева е един слънчев и усмихнат човек.

Така с любов хората подкрепиха Мира в това което прави, и чрез която имаме възможност да се докоснем до тази непозната за много хора част от живота, старостта и ежедневието на възрастните.

външна реклама
БГ звезди
63-годишната Марта Вачкова изправи на нокти феновете си със снимки от плажа

Кадри: Инстаграм, Мартина Вачкова Голямата българска актриса Мартина Вачкова демонстрира изключителната си любов към морето. Почти през цялото лято тя постоянно публикува снимки и видеа от различни точки, където се наслаждава на заслужена почивка. Съвсем скоро – на 29 юли, дъщерята на Григор Вачков навърши 63 години. Възрастта обаче по …

БГ звезди
Гаджето на Кадиев побърка зрителите с чушка и домат

Кадри: Ивелина Чоева, Инстаграм Гаджето на Александър Кадиев – Ивелина Чоева, изненада последователите си в социалните мрежи. Тя реши да покаже как се гримира. За изненада на феновете си обаче, тя не използва познатите на всички червило, очна линия, сенки и фон дьо тен, а заложи на плодове и зеленчуци. …

БГ звезди
Възползваха се безплатно от труда на Лили Иванова

снимки: Инстаграм/Лили Иванова, кадър: bTV Едно от ненадминатите качества на примата на българската поп музика Лили Иванова е, че не спира да обича и да уважава публиката си. Любовта между феновете и певицата е толкова взаимна, че може да извини дори това, че някои зрители гледат нейното първокласно шоу гратис. …

teknoloji haberlerihaberler

error: Content is protected !!