fbpx

1000 лв глоба и отнемане на книжката за шофиране в аварийната лента

Трафикът в последния работен ден преди Коледните празници ще става все по-осезаем и както всеки път наказанията ще валят като из ведро при установени нарушения.

От КАТ ще следят за превишена скорост с камери от цивилни коли, като за целта са сформирани мобилни групи. Стриктно ще се следи и за каране в аварийната лента на магистралата, като санкцията за това нарушение ще е в размер на 1000 лв. Освен паричната глоба обаче, ще бъде отнемана и книжката за 3 месеца, пише Блиц.

С цел трафикът да остане нормален днес през целия ден е забранено и на превозните средства над 12 тона да излизат на магистралите. От Пътна полиция съветват да се въоръжите с търпение и да шофирате внимателно с подготвени за зимните условия автомобили. Очаква се засилен и натоварен трафик към туристическите и курортни комплекси, предимно към Боровец, Пампорово и Банско, съобщава главен инспектор Георги Петришки от Пътна полиция. Към обяд се очаква интензивно движение по АМ „Тракия“ и АМ „Струма“, предимно в посока Кулата, на околовръстния път на София и входно-изходните артерии на големите градове. Затруднения се очакват и на АМ „Хемус“ заради продължаващите ремонтни дейности.

Леки пикове в движението от Пътна полиция очакват на 1 и 5 януари заради края на ученическата ваканция. Що се отнася до обстановката по граничните пунктове, трафика там е не по-малко интензивен, особено за товарни автомобили на ГКПП „Капитан Андреево“ на границата с Република Турция, съобщават от ГД „Гранична полиция“. Поради ремонтни дейности на ГКПП „Илинден” на българо-гръцката граница пропускателния режим ще бъде затруднен на вход за леки и товарни автомобили през пункта.

Препоръчват се алтернативни маршрути. Поради извършване на ремонтни работи на ГКПП „Кулата” е възможно да има промени в организацията на движението на товарните автомобили през пункта. Трасетата ще се ремонтират поетапно, без да се спира преминаването на превозни средства. Преминаването през всички останали български гранични контролно-пропускателни пунктове се осъществява нормално.

Кога и за шофиране в насрещното движение по магистрали и пътища ???

1 коментар

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Блиц Новини
Въпрос за Нотр Дам отказа играч на покер от 10 000 в „Стани богат“

кадри bTV Късмет с въпросите, стабилна обща култура и надеждни жокери – това е формулата, която може да донесе успех в „Стани богат”. Икономистът и професионален покер играч Стойчо Кроснаров изглежда имаше всички тези елементи, но литературен въпрос го спря на въпрос за 10 хил. лева. Загадката, която той не …

Блиц Новини
Огромен успех за Георги Христов в зала 1 на НДК

Кадри ФБ Очаквано концертът на великия Георги Христов предизвика огромен интерес. Залата е препълнена, няма свободни места. Изключителна емоция подари изпълнителя на феновете си, както обеща. Освен обичаните и познати хитове, изпълни и най-новите си песни, включени в последния албум. С много чувство за хумор и самоирония забавлява публиката, нарича …

Блиц Новини
Добра новина за вечните длъжници, но не съвсем

Доста време отне на депутатите да пуснат в действие закона за личния фалит, но това е на път да се осъществи. Правната комисия към парламента прие отпадането на „вечния длъжник“. По този начин се приема десетгодишна давност на задълженията на физическите лица. Давността няма да се прилага в точно определени …

error: Content is protected !!