10 нaвиĸa, cвъpзaни cъc cмapтфoнa, ĸoитo пpeчaт нa вaшия ycпex

Новини

източник: money.bg

Напредването на технологиите доведе до непрекъснато използване на новите устройства и непрестанен достъп до интернет. Смартфонът е, ако не най-използваният, то един от най използваните технологични продукти. Компактността му, съчетана с най-различни функции, го правят неизменна част от ежедневието на хората.

Често обаче някои функции на телефоните имат негативен ефект, тъй като отвличат вниманието на притежателите си. Фокусирайки се върху тях, хората оставят на заден план основните си задачи.

Според Джордана Джейкъбс, психотерапевт от Ню Йорк, смартфоните могат да намалят значително производителността. Има определени навици, свързани със смартфона, които пречат на човек. Някои от тях описва Business Insider:

Безсмислено проверяване на имейлите

Според Джейкъбс ние живеем в настоящето, а честата проверка на имейлите ни кара да насочваме мисленето си или за бъдещи, или за минали ситуации.

Постоянното снимане

Целта да запечатате идеалния кадър ви прави безразлични към останалото, тъй като така можете да пропуснете положителното, което се случва в момента.

Влизането в социалните мрежи

Проверката на профила и последните публикации в социалните мрежи ви кара да сте обсебени от живота на останалите за сметка на вашия и важните задачи, които имате да вършите.

Текстовите съобщения

Когато общувате виртуално, е твърде вероятно да пропуснете разговор в заобикалящата ви среда. Освен това получените съобщения ви карат да се концентрирате върху проблемите на другите.

Не можете да останете насаме със себе си

Според Джейкъбс хората са отвикнали да остават сами, за да анализират и премислят нещата. Те са неотлъчно до телефоните си, но времето, в което човек да помисли сам е много важно, тъй като така си открива грешките и може да е по-продуктивен.

Приложения за продуктивност

Експертите смятат, че реално има такива приложения, които мога да повишат продуктивността на човек. Съществуват много, които само отнемат ценно време.

Уведомленията разсейват

Независимо дали известията са за текстови съобщения или друг вид новина, те водят до разсеяност при вършенето на каквато и да е работа. Затова е добре те да се изключат.

Верижна реакция

Когато човек вземе телефона си, за да провери дадено нещо, той никога не прави само предвиденото. Така ако иска да провери какво ще е времето, ще последва влизане в друг сайт, друго приложение и редица още възможности, а това губи много време.

Облъчването от смартфоните влияе на съня

Специалисти твърдят, че синята светлина, която се излъчва докато ползваме телефон е вредна за съня, тъй като има въздействие върху нервната система, а оттам и върху хормона, отговарящ за съня.

Загубили сме способността да чуваме и да се учим

Според Джейкъбс сме загубили способността си да чуваме, защото разчитаме на това, че можем да намерим всичко в интернет. Сигурността, че има всякаква информация налична, ако ни потрябва, забавя продуктивността и намалява креативността ни.

loading...
Няма коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Новини
Девите да бъдат по-инициативни, време за изгодни сделки за Рибите

lamqta.com Овен Каквато и тежест да лежи на раменете Ви в последно време, днес ще го усетите как олеква. Около Вас витае жизнерадостна енергия, която ще разсее всички Ваши грижи. Веднага след като си дадете сметка, че в дадения момент може да поемате върху себе си само толкова, колкото сами …

Новини
Редица държави налагат карантина и ограничения за българите

Причината е в ръста на регистрираните случаи на коронавирус у нас Редица държави налагат карантина на българските граждани заради скока на случаите на заразени с COVID-19 у нас, предаде БГНЕС. От началото на месеца в страната всеки ден се регистрират над сто случаи на коронавирус. Именно поради тази причина редица …

Новини
Засилен контрол на „Промахон“ е само една от обявените мерки срещу коронавируса в Гърция

Ясни са част от решенията от днешното съвещание между премиера на Гърция Кириакос Мицотакис, главния епидемиолог и заместник-министъра за гражданска защита относно мерките за коронавируса. Това са зелена светлина за директни полети от Великобритания и Швеция, интензивен контрол на граничния пункт Промахон и във вътрешността на страната, искане за забрана …