10 неща, които ще рестартират ума ви

Новини

profit.bg

Всеки един от нас е имал такъв ден – който сякаш няма край. Всяко нещо, което може да се обърка, го прави.

Това ни кара да се чувстваме зле и ни обезкуражава. Как да се събудим на следващия ден и да оправим всичко?

На помощ идва менталното рестартиране. Независимо в каква ситуация сте, има неща – малки или големи, които са способни да разредят напрежението в ума и тялото ви, да разсеят тревогите ви и да ви тласнат обнадеждени напред.

1. Излезте на разходка или пък потичайте
Тази задача не е кой знае колко трудна, когато времето навън е приятно топло. Излезте за бърза разходка – може просто да обиколите квартала, ако не разполагате с парк наблизо. Свежият въздух ще проясни мислите ви.

2. Отидете на занимание по йога
Не подценявайте ползите от йогата. Престрашете се да отидете на едно занимание и ще се уверите колко прекрасно ще се чувствате след това.

Бидейки в спокойна атмосфера, без разсейващи елементи, умът ви ще се зарее в нови хоризонти. Ще избягате мислено от стресиращите ситуации и обстоятелства, постигайки усещане за спокойствие и мир.

Отлично рестартиране на мозъка!

3. Следвайте 2-минутното правило
А то е следното: ако една задача ще отнеме по-малко от две минути, направете я веднага.

4. Позволете си спа вечер
Маската за лице няма да реши проблема ви, но определено ще ви накара да се почувствате по-добре. Изключете телефона, напълнете ваната, запалете свещи или подсигурете мека светлина от лампите.

Насладете се на ваната. Презаредете се с положителна енергия.

5. Изпийте чаша кафе или чай
И не я изпивайте на един дъх. Пригответе любимата си напитка, седнете и спокойно започнете да разглеждате Instagram или Pinterest.

6. Организирайте седмица с отпускащи вечери
Трудно е да откажете на приятели да излезете след работа. Отказвайки се от навика да бъдете по заведенията до късно, ще успеете да освободите време за размисъл и презареждане.

Всяка вечер след работа в продължение на една седмица си правете вечеря, гледайте любимо шоу или филм, лягайте си рано.

7. Определете час, в който ще си вземете почивка по време на работния ден
Нито едно същество на планетата не може да работи в продължение на 8 часа без почивка.

Конкретизирайте кога ще бъде вашата почивка – например в 14:00 ще излезете за кафе и разходка. Подишайте въздух, разтъпчете се, прояснете ума си.

8. Започнете да си водите дневник
Дори 5 минути насаме с него, вписвайки собствените си мисли, са напълно достатъчни. Правете го преди лягане. Този навик ще ви донесе редица ползи, включително ще спите по-добре.

9. Позволете си да направите нещо забавно
Ако сте работохолик, трудно си позволявате забавления. Кажете „не“ на този навик.

Среща с приятели за по питие или пък излизане от града за уикенда, посветете време на нещо, което ще ви изпълни с позитивна енергия.

10. Прочетете книга, която харесвате
Нека това ви е навик – да имате на разположение книга за четене. Щом се чувствате претоварени, отворете я и прочетете една глава от нея.

Ще усетите как тя ви отдалечава от реалността за няколко минути – напълно достатъчно, за да рестартирате ума си.

Няма коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Новини
Биволъ: И Цецка Цачева се сдобила с по-евтин апартамент от фирма „Артекс“

Източник: „Биволъ“ Фирмата „Артекс“, която е продала евтиния апартамент на Цветанов, е продала само две седмици по-късно евтин апартамент и на Цецка Цачева и сестра ѝ на цена от 670 евро на кв.м., съобщи Биволъ . Само месец преди сделката с Цачева, абсолютно идентичен апартамент в същата сграда (с малко …

Новини
Стимулират варненци с до 5000 лв. за изграждане на градинки пред блоковете

Източник: Moreto.net С цел подобряване състоянието на зелените площи, Община Варна може да финансира малки проекти с до 5000 лв. за изграждане на градинки пред блоковете. Предложението е на кмета Иван Портних, внесено за обществено обсъждане от местния парламент, научи Moreto.net. Градоначалникът предлага да бъде приета нова наредба за финансово …

Новини
2
Лиляна Павлова се върна в НС като депутат

Лиляна Павлова се върна в Народното събрание като депутат от групата на ГЕРБ, след като в края на 2018 г. бе закрито Министерството за българското председателство на Съвета на ЕС, а тя бе освободена от поста министър. Депутатите я избраха за член на две парламентарни комисии – по труда, социалната …

Inline
Inline