10 неща, които ще рестартират ума ви

Новини

profit.bg

Всеки един от нас е имал такъв ден – който сякаш няма край. Всяко нещо, което може да се обърка, го прави.

Това ни кара да се чувстваме зле и ни обезкуражава. Как да се събудим на следващия ден и да оправим всичко?

На помощ идва менталното рестартиране. Независимо в каква ситуация сте, има неща – малки или големи, които са способни да разредят напрежението в ума и тялото ви, да разсеят тревогите ви и да ви тласнат обнадеждени напред.

1. Излезте на разходка или пък потичайте
Тази задача не е кой знае колко трудна, когато времето навън е приятно топло. Излезте за бърза разходка – може просто да обиколите квартала, ако не разполагате с парк наблизо. Свежият въздух ще проясни мислите ви.

2. Отидете на занимание по йога
Не подценявайте ползите от йогата. Престрашете се да отидете на едно занимание и ще се уверите колко прекрасно ще се чувствате след това.

Бидейки в спокойна атмосфера, без разсейващи елементи, умът ви ще се зарее в нови хоризонти. Ще избягате мислено от стресиращите ситуации и обстоятелства, постигайки усещане за спокойствие и мир.

Отлично рестартиране на мозъка!

3. Следвайте 2-минутното правило
А то е следното: ако една задача ще отнеме по-малко от две минути, направете я веднага.

4. Позволете си спа вечер
Маската за лице няма да реши проблема ви, но определено ще ви накара да се почувствате по-добре. Изключете телефона, напълнете ваната, запалете свещи или подсигурете мека светлина от лампите.

Насладете се на ваната. Презаредете се с положителна енергия.

5. Изпийте чаша кафе или чай
И не я изпивайте на един дъх. Пригответе любимата си напитка, седнете и спокойно започнете да разглеждате Instagram или Pinterest.

6. Организирайте седмица с отпускащи вечери
Трудно е да откажете на приятели да излезете след работа. Отказвайки се от навика да бъдете по заведенията до късно, ще успеете да освободите време за размисъл и презареждане.

Всяка вечер след работа в продължение на една седмица си правете вечеря, гледайте любимо шоу или филм, лягайте си рано.

7. Определете час, в който ще си вземете почивка по време на работния ден
Нито едно същество на планетата не може да работи в продължение на 8 часа без почивка.

Конкретизирайте кога ще бъде вашата почивка – например в 14:00 ще излезете за кафе и разходка. Подишайте въздух, разтъпчете се, прояснете ума си.

8. Започнете да си водите дневник
Дори 5 минути насаме с него, вписвайки собствените си мисли, са напълно достатъчни. Правете го преди лягане. Този навик ще ви донесе редица ползи, включително ще спите по-добре.

9. Позволете си да направите нещо забавно
Ако сте работохолик, трудно си позволявате забавления. Кажете „не“ на този навик.

Среща с приятели за по питие или пък излизане от града за уикенда, посветете време на нещо, което ще ви изпълни с позитивна енергия.

10. Прочетете книга, която харесвате
Нека това ви е навик – да имате на разположение книга за четене. Щом се чувствате претоварени, отворете я и прочетете една глава от нея.

Ще усетите как тя ви отдалечава от реалността за няколко минути – напълно достатъчно, за да рестартирате ума си.

Няма коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Новини
Мениджърът на Джошуа зарадва Кобрата! Задава се големия мач

Кубрат Пулев може много скоро да осъществи мечтата си и да излезе срещу Антъни Джошуа в мач за световната титла. Британецът е притежател на коланите на IBF, WBA и WBO, а българинът е претендент за първия, пише Блиц.  Джошуа ще се изправи срещу Анди Руис в Ню Йорк на 1 …

Новини
ЦИК с информация за гласоподавателите у нас и в чужбина

Централната избирателна комисия (ЦИК) информира, че в изборите за членове на Европейския парламент от Република България на 26 май 2019 г. участие ще вземат 13 партии и 8 коалиции, регистрирали кандидатски листи, както и 6 независими кандидати. Общият брой на избирателните секции в страната по предварителен списък е 11 661, …

Новини
Прости, но ефикасни средства срещу изпотяване на краката

При топло време краката в затворените обувки се изпотяват и е възможно да отделят лоша миризма. Това се дължи на бактериите, които се размножават по-бързо при топлина и влага. На пазара се предлагат различни продукти за справяне с проблема, но е добре да знаете кои са по-ефикасните. Търсете стелки, които …

Inline
Inline