1 лъжичка от тази марината и пилето с картофи става мозък- направо се топи в устата без да го дъвчете
- By : Vihrogon
- Категория: Блиц Новини
Как искате да направите всяка семейна вечеря уникална и вкусна. Много често приготвянето на трудни ястия е крайно трудно при липсващо време , а тълпата от гладни устички трябва да бъде нахранена, пише „За жената“.
В такива дни изваждам тавата си и готвя пилешки бутчета в кисело мляко с картофи . Това ястие многократно ме спасява и мога да кажа с увереност, че всичко се оказва по-вкусно. Опитайте сами!
съставки:
Пилешки бутчета 4 броя
картофи 800 g
кисело мляко 600 ml
чесън 4 скилидки
Чери домати 5 броя
Зехтин 50 ml
Хмел на вкус
сол на вкус
Черен пипер (смлян) на вкус
подготовка:
Половината от чесънът преминава през пресата, добавя се към киселото мляко заедно с подправките и се разбърква добре.
Измитите пилешки бутчета се поставят в марината от кисело мляко и се оставят в продължение на 20-25 минути.
Обелете картофите, нарязани на филийки, смесете със зехтин и подправки и поставете в тавичка за печене.
Най-отгоре върху картофите нарежете парчета от чери доматите, поръсете с карамфил наредете бутчетата и изсипете останалата марината.
Печете във фурната, предварително загрята до 200 ° C, за около 40 минути. През това време картофите и пилетата трябва да станат червени и да придобият приятен златист оттенък.
Готовите пилешки бутчета се сервират горещи. Отлично допълнение към тях ще бъде салата от пресни зеленчуци или кисели краставички с домати.
Няма коментари