fbpx

Що е бизнес среда по български? До средата на година работиш, за да храниш депутати и чиновници

илюстрация: Марица.бг

За работещите българи т.нар. Ден на данъчната свобода ще настъпи в края на юни, изчисли Института за пазарна икономика. Датата е символична и показва кога държавната хазна ще се попълни, ако всичко изработено бъде незабавно изземвано. А когато сметката се разпредели върху всички български граждани (включително деца, пенсионери и т.н.), денят е 13 май.

Тази новина обиколи всички медии тези дни и накара един работещ българин да напише следния коментар:

Не съм икономист, не съм и привърженик на определена политическа идеология. Така че каквото да ми говорят – капитализъм, социализъм – за мен е все тая, аз разчитам на ръцете си и на ума си, за да осигуря нормален живот на семейството си.

И затова питам: Нормално ли е половината, което всеки от нас е изработил, да отива в държавата? Тя да прибира нашите и пари и после да ги харчи, а от това харчене други да забогатяват – това нормално ли е?

Защото така излиза, Денят на данъчната свобода (егати „свободата“!) настъпвал в средата на годината, а после сме работили за нас си… Пълни глупости!

Най-лошото е, че тези, дето ги смятат всички тези статистики, всъщност са част от паразитите, дето вземат от парите, които отиват в държавата. Все пишат някакви стратегии за икономиката, все правят изследвания за бизнес средата и т.н.

То бизнес „средата“ е ясна – до средата на годината работиш за да храниш депутати, министри, чиновници и всякакви подобни лентяи, които работа и за две стотинки не вършат, поне и за да направят живота на хората по-добър. Иначе и те „работят“, но само за себе си.

Няма коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Блиц Новини
Киара след изгонването: Губила съм си времето в „Ергенът”

кадри bTV Поредната отпаднала от „Ергенът” хубавица заяви, че след като е изгледала предаването, си е дала сметка, че си е изгубила времето да преследва Алек. Киара Маджарова осъзнала това след като чула коментар от главния герой в шоуто, че не е негов тип човек, въпреки че го привлича по …

Hell's kitchen
Кой ще смени шеф Ангелов в „Хелс китчън”? Всички тръпнат в очакване

кадри Нова телевизия Кой ще води Кухнята на Ада, след като шеф Виктор Ангелов хвърли куртката? Въпросът вълнува всички фенове на шоуто, които видяха драматичния изход на водещия в сряда вечер. Шеф Ангелов се отказа да се занимава повече с кандидатите за наградата от 100 000 лева, след като те …

Hell's kitchen
Шеф Ангелов предложи работа на Гатьо, а Алекс и Бони се захапаха

кадри Нова телевизия Риалити героят Пеньо Гатевски – Гатьо има възможности на готвач, които да му осигурят работа във всеки софийски ресторант. Този комплимент направи шеф Ангелов на „гладиатора” в „Хелс китчън”, като в думите му нямаше и капка ирония. Похвалата дойде след като бившият рейнджър сготви перфектно месо от …

error: Content is protected !!