fbpx

Ще настръхнете! 10 опасни плажа от целия свят

Плажовете са място за безкрайни забавления, релакс и презареждане. Покрай морето можем да видим толкова различни неща, които правят хората, за да се забавляват. Плажовете са и основното място за релакс, когато бюджетът не позволява по-дълги и екзотични пътувания, пише pochivka.blitz.bg.

Има, обаче, няколко плажа, които са откровено опасни за живота. Много хора обичат да карат сърф и да почиват покрай брега. Всички те трябва внимателно да разгледат следващия списък преди да планират следващото си пътуване.

Тези 10 плажа са едни от най-ужасните и опасните, на които можете да попаднете и които могат да ви нанесат травма за цял живот.

10. Копакабана, Бразилия

 

Прочутият плаж в Рио де Жанейро е един от най-красивите, но и най-опасните в целия свят. Там няма атаки от акули, медузи или други животни. Теченията са доста по-приятни, сравнени с други плажове. Но… опасността идва от страшната престъпност, която се вихри на плажа и продължава да нараства. Заради това плажът влиза в списъка с най-опасните по света. Всичко, оставено без надзор на плажа, изчезва за секунди, а понякога крадците дърпат ценностите направо от ръцете на чужденците.

9. Гансбааи, Южна Африка

 

Гансбааи е дом на огромен брой свирепи бели акули. С това той е един от най-известните плажове в света. Прочут е с гмуркането в клетка за наблюдение на бели акули. Карането на сърф там е само за безразсъдно смелите, пак заради страховитите морски животни. Клетките са докато по-безопасни. Ако случайно решите да влезете във водата без клетка, шансовете да се върнете цели на брега са близки до нула.

8. Остров Фрейзър, Австралия

 

Остров Фрейзър е един от най-красивите на света. Въпреки това е забранен за посещение на туристи. Причината – смъртоносни нападения от медузи и акули. Атмосферата на брега е като в рая, но влизането във водата просто не си струва риска. А на плажа има голяма опасност да бъдете ухапани от смъртоносните паяци, които обитават острова. Освен опасните с животни, плажът е известен и със силните си подводни течения. И за капак, като нищо можете да срещнете крокодили и кучета динго.

7. Плаж Ню Симрна, САЩ

 

Плаж Ню Симрна се намира във Флорида и му се носи световна слава заради природната красота. Той, обаче, е много опасен заради нападенията от акули, които се увеличават с всеки изминал ден. Плаж Ню Симрна е обявен за „световна столица на нападенията на акули“ в книгата на рекордите „Гинес“. Само през 2007 година са станали 240 нападения, довели до 112 смъртни случая. Сърфирането там е силно непрепоръчително.

6. Плая Зиполите, Мексико

 

Плая Зиполите се намира на югоизточното крайбрежие на мексиканския щат Оаксака и се счита за един от най-смъртоносните и опасни плажове в света. Наричат плажа „плажа на смъртта“, превърнал се в символ на опасностите за човешкия живот. Това не е свързано с нападения на животни, а със смъртоносните подводни течения. Те могат да убият всеки професинален плувец за секунди. Плая Зиполите привлича много туристи въпреки страшната си слава.

5. Плаж Чоупати, Индия

 

Плаж Чоупати, намиращ се в Мумбай, се е превърнал в сметище от 2011 година насам. Плажът е толкова замърсен, че влизането във водата може да да причини опасни и смъртоносни болести. Счита се за най-замърсения плаж, откакто всичкият боклук, произвеждан от град Мумбай, накрая се озовава там. До 2011 година качеството на водата на Чоупати било значително по-добро. През 2011 около 60 000 тона въглища са изхвърлени близо до плажа, което довело до незабавно замърсяване на морската вода. Плажът, който бил място за отдих и пикници, се напълнил с боклуци и смрад.

4. Атол Бикини, Маршалови острови

 

Атолът Бикини е разположен в Северния Тих океан. Тази зона е била използвана от САЩ за изпробване на ядрени оръжия, което довело да ужасяващи последици за околната среда. От 1946 година насам там са взривени 20-25 атомни бомби. Последиците от радиацията наложили евакуирането на обитателите на острова. Въпреки че районът вече е обявен за безопасен от правителството, вероятността от облъчване с вредна радиация е огромна.

3. Килауеа, САЩ

 

Килауеа е един от осемте Хавайски острова, който се намира на североизток от Кауай. Обикновено се счита, че опасността на плажа идва от морските обитатели, но по ирония на съдбата случаят с Килауеа не е такъв. Това е един от най-красивите плажове на земята, но е опасен заради горещата лава, която извира от близката планина и се излива в океана. Пясъкът на Килауеа изглежда черен, което не нищо друго освен вулканична лава и пепел, на които ще се нараните жестоко, ако стъпите отгоре им. Вулканът, разположен точно до плажа, изригва от 1993 година насам. Освен това има и много случаи на нападение на акули.

2. Червеният триъгълник, САЩ

 

Червеният триъгълник, както подсказва името, е очертание, наподобяващо триъгълник, по крайбрежието на Северна Калифорния. Там е домът на 11% от големите бели акули, които са извършили опасни нападения срещу хора. Плажът винаги е претъпкан с хора и мнозина обичат да карат сърф, но това е силно непрепоръчително. Въпреки че популацията от бели акули таме значителна, те рядко се виждат от плажа.

1. Северната територия и Куинсланд, Австралия

 

Северната територия и Куинсланд се смята за мястото с най-опасните плажове в света. Плажът, който се намира в южната част на остров Тиви, горещо не се препоръчва за пътувания и семейни ваканции. Плуването е забранено заради нападения на акули, отровни медузи и змии. Най-голям брой жертви са взели медузите, въпреки че някои хора ги считат за много красиви. Регистрирани са 70 смъртни случая в резултат на срещи с отровни медузи. Ужилванията са толкова жестоки, че някои от потърпевшите получавали сърдечен пристъп още преди да стигнат обратно до брега.

Няма коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Блиц Новини
Луковит пропищя от щъркел, който кълве автомобили

Кадри Нова ТВ Малко комична история за агресивен щъркел разказаха хора от Луковит, но истинска. Те разказват, че животното кълве калници, сваля боята и нищо не може да го прогони от автомобилите. Щъркелът тормози Луковит и след завръщането си в града и поведението му дори ескалира. Часове след приземяването си …

Блиц Новини
Евгени Димитров – Маестрото: Търсим колоритни личности за „Бягство към победата“2

Кадри БТВ „Бягство към победата“ е едно риалити малко позабравено, тъй като минаха доста години от първото такова приключение, организирано и осъществено тогава от екипа на Слави Трифонов. Продуцентът му Евгени Димитров – Маестрото и отговорният редактор Йордан Свеженов споделиха любопитни подробности от подготовката в ефира на БТВ. Няма нито …

Блиц Новини
Проф. Рачев: Хората тръгнаха по любимите ми камизолки заради температурите

Кадри БТВ Няколко дни с високи температури напомниха, че лятото не е далеч, но циклон ни върна в реалността като понижи температурите, дори и под обичайните за това време на годината. Динамично и хладно време, паднаха хубави валежи точно където трябва. Вече не се притесняваме за туризма по черноморието. Как …

error: Content is protected !!