fbpx

Ще купи ли Данаил Папазов морския сарай на Доган край Отманли?

Шефът на ТЕЦ – Варна разкри защо е създадено дружеството Отмънли вилидж, но отрече да има желание да придобие имота на Сокола край морето

Ще купи ли Данаил Папазов морския сарай на Доган край Отманли? На този въпрос се наложи да даде отговор в ефира на бТВ изпълнителният директор на ТЕЦ – Варна Данаил Папазов, който е и бивш транспортен министър в правителството на Орешарски от квотата на ДПС.
След като водещият на „Тази сутрин“ Антон Хекимян го пита защо е създал дружеството „Отмънли Вилидж“, той каза, че засега то нямало никаква дейност. Основахме го като имахме различни идеи за инвестиции, но в момента няма движение, добави ексминистърът.
„В Отманли има обаче голям имот. Планирате ли да го купувате?“, попита водещият. „Не“, отсече Папазов.
Новоизбрания евродепутат Радан Кънев каза по-рано в „Тази сутрин“, че функциите на държавното пристанище ще бъдат пренесени към частното на Доган.
„Не искам да споря с Кънев, но доста странни и неверни неща бяха казани. Най-странно е, че Радан, който би трябвало да е за частната собственост и да е проводник на една икономика, която да е основана само на пазарните механизми, говори за одържавяване или на национализация на вече придобита частна собственост“, коментира бившият министър.
Въпросът кога Доган е изявил желание да купи ТЕЦ – Варна от него леко го смути.
„Преговарях с доста хора, които имаха интерес за разрешаване на проблемите на ТЕЦ-а и година след това стигнахме до решението с Доган. Той бе единственият човек, който не искаше да участват нито офшорки, нито други съмнителни компании. Застана с името си. През цялото време сме работили само с български банки. Всичко е платено по банков път“, измънка шефът на варненския ТЕЦ.
„Придобихме дружеството за 48,5 млн. евро, от които 28 млн. са банков кредит, а останалите средства са дължими от ЧЕЗ на ТЕЦ-а. Получихме около 1, 5 млн. лева за 70% от акциите“, разкри той.
Как нещо, което сте купили за 48,5 млн. евро, го продавате за 1,5 млн. лева, прекъсна го водещият. Имаме задължения, отговори Папазов.
„Всичко е покрито с кредити. Продължаваме да ги изплащаме. Това е работещо предприятие. Ние какво сме дали? Сума, която е банков кредит и продължава да се връща“, каза още той.

Всичко е ясно , ДС разпределя порциите

1 коментар

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Блиц Новини
“Ергенът” разсипа здравето на Васка, получила паник атаки и припаднала

кадри bTV, YouTube/Надкаст Истински кошмар е изживяла любимата ергенка на мъжете Васка. Тоталното игнориране от страна на продукцията я докарало истински срив, разкри тя в подкаста “Надкаст”. Месеци след снимките на “Ергенън”, тя буквално припаднала от това, което видяла да се излъчва по bTV. “В началото бях много разочарована. Отрази …

Блиц Новини
Изгонената Силви към Ергена Алек: Ще си понесе последствията

Кадри БТВ От надпреварата за сърцето на „Ергенът“ отпадна една доста противоречива личност, а именно Силви, която се оказа нехаресвана от никой и дори дамите вътре се страхуваха от нея Не съм очаквала така да стане, беше изключително неприятно. Това бяха интриги, които Криси направи, но това си е за …

Блиц Новини
„Бригадата“ помага на семейство с девет деца

Кадри БТВ Този сезон на „Бригада нов дом“ е обърнат в помощ на многодетни семейства. Такива явно се намират в България, макар да не се срещат често. Хора, които са отдадени на семейството и децата получават и помощ от бригадата. След двойката с шест деца, чийто ремонт проследихме вече, сега …

error: Content is protected !!