fbpx

Щастлив край! Спасиха всички деца от пещерата в Тайланд

Всички момчета благополучно са извадени от пещерата в Тайланд, съобщават „Гардиън“, Си Ен Ен и „Ройтерс“, цитирани от „Канал 3“.

Преди повече от две седмици 12 момчета от футболен отбор и техният треньор заседнаха в наводнена от дъждове пещера в Северен Тайланд. При първия и втория етап от операцията в неделя и понеделник спасителните екипи успяха да извадят общо 8 момчета.

Си Ен Ен и „Ройтерс“ информират, че деветото момче е спасено по време на третия етап от операцията. „Ройтерс“ се позовава на източник, запознат с действията, а Си Ен Ен цитира двама източници – един от тайландските пехотинци и член на спасителния екип. Впоследствие „Гардиън“ също потвърди информацията.

Малко по-късно „Ройтерс“ съобщи, че е извадено десетото момче. „Гардиън“ потвърди информацията.

„Ройтерс“ и „Гардиън“ потвърдиха, че към 17,15 часа местно време спасителните екипи са извадили единадесетото момче. Thai TV информира, че той е най-малкият от всички – на 11 г. Момчето е в добро здраве.

Няколко часа по-късно свидетел заяви пред „Ройтерс“, че дванадесетото момче е извадено от пещерата. При настоящата ситуация в пещерата остава само треньорът. Други медии съобщават, че всички са извадени от пещерата, но информацията не е потвърдена.  Децата са на възраст между 11 и 16 г., а треньорът е на 25 г. Днес операцията започна в 10,08 часа местно време. По-рано властите съобщиха, че настанените осем момчета в болницата са в „добро психическо състояние“. Децата са настанени в болницата в Чианг Рай.

Операцията е изключително усложнена, тъй като децата трябва да изминат разстояние от 3,2 километра, което включва плуване под студена и мътна вода с препятствия като тесни подводни участъци и скали. В понеделник вечерта в района имаше проливни дъждове, както и във вторник сутринта, но властите увериха, че подготовката за финална част от мисията няма да бъде засегната.

Няма коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Блиц Новини
Пилот накара Ники Кънчев да онемее в „Стани богат“

Кадри: бТВ Станислав Кертиков продължи по емоционален начин блестящата си игра в „Стани богат“ тази вечер. След като се настани отново в стола на богатството, пилотът на самолет успя да докосне сърцето и душата на Ники Кънчев с признанието защо е решил да участва в телевизионната игра по бТВ. „Тук …

Блиц Новини
Луковит пропищя от щъркел, който кълве автомобили

Кадри Нова ТВ Малко комична история за агресивен щъркел разказаха хора от Луковит, но истинска. Те разказват, че животното кълве калници, сваля боята и нищо не може да го прогони от автомобилите. Щъркелът тормози Луковит и след завръщането си в града и поведението му дори ескалира. Часове след приземяването си …

Блиц Новини
Евгени Димитров – Маестрото: Търсим колоритни личности за „Бягство към победата“2

Кадри БТВ „Бягство към победата“ е едно риалити малко позабравено, тъй като минаха доста години от първото такова приключение, организирано и осъществено тогава от екипа на Слави Трифонов. Продуцентът му Евгени Димитров – Маестрото и отговорният редактор Йордан Свеженов споделиха любопитни подробности от подготовката в ефира на БТВ. Няма нито …

error: Content is protected !!