fbpx

Шокиращи разкрития за арестуваните с кокаин за 200 милиона долара Георги и Асен, единият се оказа…

Само преди няколко дни двама наши сънародници, 39-годишният Георги Николов и 41-годишния Асен Чехларов, бяха заловени в Перу с кокаин на стойност около 200 милиона долара.

Българите, са арестувани за превоз на голямо количество наркотици. Според местни медии те били в едно от двете превозни средства – хладилен камион и лека кола, които превозвали над 380 килограма кокаин с висока чистота.

„Тухлите“с кокаин били скрити в тайници в обшивката на хладилен камион. Машината била под наблюдението на спецполицаите и когато влязла в района на плажа край близкото пристанище, била атакувана, пише „Телеграф“.

Цената на дрогата на дребно била 200 милиона долара. Двамата са задържани в провинция Писко, заедно с двама перуанци.

Двамата нашенци са излетели преди дни от София, като ролята им най-вероятно е била да организират натоварването на наркотика в Перу и да се приберат чисти.

Според очевидци акцията е била светкавична, не проехтял нито един изстрел, а никой от четиримата не успял да окаже съпротива при задържането. Стоката е била предназначена за пазарите в Европа и САЩ. Блокчетата с кокаин били с щампа РСА 0 акроним, използван от наркотрафикантите, за да се посочи чистотата на активното вещество, както и на кой картел са пратките и в коя страна са произведени. Случаят е поет от Специализираната прокуратура по наркотиците. Освен нашенците са арестувани и двамата перуанци Леонор Ороско и Евер Сото Ривера.

Според експерти по наркотрафика в момента Колумбия и Перу се конкурират коя от двете страни да бъде номер 1 в производството на кокаин. За САЩ той пътувал директно по вода, докато пътят до Европа минавал през африкански страни, като Нигерия.

Българите в транспорта на най-скъпия наркотик често се занимават с логистика или като мулета, посочиха още разследващи. В последно време се забелязва тенденция латиноамериканки с по няколко килограма кокаин да кацат у нас.

Източници от службите обясниха, че двамата задържани българи са им известно, но до момента не са били задържани при влизане в страната ни с наркотици. Единият носи същото име като сина на известен професор.

При опит да се осъществи връзка с вече бившия преподавател, за да се провери дали става дума за съвпадение на имената, той е отказал да разговаря с екип на „Телеграф“.

„Гледайте си работата и да не съм ви чул повече да ме безпокоите, престъпници“, отсякъл професорът.

Няма коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Блиц Новини
Ники Кънчев: Жена ми заплаши, че ще ме остави на улицата

Кадри: бТВ Водещият на „Стани богат“ Ники Кънчев започна по необичаен начин телевизионната игра тази вечер. Той определи себе си като мислител и разкри какво му е заръчала неговата половинка. „Жена ми днес ме изпрати с думите: Не се прибирай, ако не дадеш най-после тези 100 000 лева на някой …

USA news
Do not dye Easter eggs this color

Easter is coming – that means it’s time to think about dyeing eggs. Traditionally, the best colors are red, burgundy and orange. Church does not forbid painting one of the main symbols of Easter in other colors, but it is better to avoid using dark shades. What colors are eggs …

Блиц Новини
Симона между Никол и Митко в Хелс китчън

Кадри Нова ТВ Любовната история между Митко и Симона вълнува и останалите обитатели на общежитието на Хелс китчън. Дори шеф Ангелов подпитва на моменти как вървят нещата между тях. Но Никол е най-близката й приятелка и прави опити да я предпази от разочарование, което евентуално Симона ще изпита след края …

error: Content is protected !!