fbpx

Шефът на следствието: Над 70 млн. лв. щети е нанесла фабриката за цигари в Карнобат

Снимка: „Канал 3“

Само фабриката на нелегални цигари в Карнобат е нанесла щети на бюджета за 70 и повече милиона лева, каза днес в Карнобат Борислав Сарафов, директор на националното следствие. Той пристигна на място, за да наблюдава лично процесуално-следствените действия по претърсване във „Винпром“ Карнобат, пише „Канал 3“.

„Интересите на държавата предполагат да бъдат хванати едрите риби, които са организатори и които са ръководители на престъпната дейност”, добави Сарафов.

По-рано тежко въоръжени полицаи блокираха входовете на Винзавода, а в офисите нахлуха криминалисти, служители на прокуратура, митница и данъчната агенция.

„Проверяваме цялостната дейност на дружествата на Миньо Стайков – нелегален и легален бизнес“, разясни Сарафов. „Защото много често прането на пари от нелегалната дейност се извършва чрез легалните фирми. Един човек може да превърти едни пари от задния в предния джоб използвайки легалната дейност за легализиране на незаконно придобитите доходи”, обобщи шефът на следствието.

Спецпрокуратурата извършва претърсване в 12 обекта на територията на Бургаски регион, свързани с Миньо Стайков. Общият брой на офиси и помещения, които се проверяват щателно са над 70. Това са както фабриката за нелегални цигари, разбита преди месец и половина в Карнобат, и свързвана отново с бизнесмена, така още няколко други предприятия и дъщерни фирми.

Досъдебното производство е образувано за пране на пари, данъчни престъпления и търговия с акцизни стоки без бандерол. Над 10 души, сред които и Миньо Стайков, са задържани за 24 часа.

Няма коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Блиц Новини
Наско от Б.Т.Р. разкри голяма драма с Ал Бано в „Капките”

кадри Нова телевизия Моментът, в който знаменития италиански певец Ал Бано излезе да пее със своето копие в „Като две капки вода”, ще се запомни като един от най-силните в този сезон на шоуто. В интервю за сутрешния блок на Нова телевизия обаче Наско от Б.Т.Р. разкри, че дуетът между …

Блиц Новини
Ники Кънчев: Жена ми заплаши, че ще ме остави на улицата

Кадри: бТВ Водещият на „Стани богат“ Ники Кънчев започна по необичаен начин телевизионната игра тази вечер. Той определи себе си като мислител и разкри какво му е заръчала неговата половинка. „Жена ми днес ме изпрати с думите: Не се прибирай, ако не дадеш най-после тези 100 000 лева на някой …

USA news
Do not dye Easter eggs this color

Easter is coming – that means it’s time to think about dyeing eggs. Traditionally, the best colors are red, burgundy and orange. Church does not forbid painting one of the main symbols of Easter in other colors, but it is better to avoid using dark shades. What colors are eggs …

error: Content is protected !!