fbpx

Шефът на АПИ: Винетките в България са най-евтините в Европа

Нова тв

Инж. Глосов подчерта, че създаването на дневна винетка не е на дневен ред

„Винетките в България са най-евтините в Европа. Всеки, който ползва пътищата на страната, трябва да има и своя принос към поддръжката им”. Това каза в ефира на „Събуди се” председателят на Управителния съвет на Агенция „Пътна инфраструктура” инж. Светослав Глосов.

Той коментира и идеята за въвеждане на винетка „Уикенд”. Експертът предполага, че тя ще струва около 10 лева, но цената й трябва да бъде одобрена и от Европейската комисия.

Инж. Глосов подчерта, че създаването на дневна винетка няма да се обсъжда и отбеляза, че подобен документ не се използва в нито една държава.

От 1 януари догодина ще бъде въведена електронна винетка само за леките коли”, каза още шефът на АПИ.

Той допълни, че предстои да бъде обособено ново звено към агенцията, което ще отговаря за контрола на тол системата и електронната система за винетки.

Тол системата е справедлива система за таксуване. Тя ще касае предимно тежкотоварните автомобили с тегло над 12 тона”, каза още инж. Глосов.

vinetkite sa nai evtini no i zaplatite sa nai niski

трябва да се борим да сме първи без винетки в света, но с покупи не ни отърва

Я да се огледа малко и да си опресни информацията тоя Словакия 50 евро годишна и караш по пътища

97 лева не са ли по-малко от 50 евро???

Цена на винетка в Швейцария за14 месеца 34.2592893 евро

Да ама Швейцария не е в Европа

Чешката е най скъпа,ние сме втори,откъде я видя най ефтина-незнам

8 коментара

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Блиц Новини
Изгонената Силви към Ергена Алек: Ще си понесе последствията

Кадри БТВ От надпреварата за сърцето на „Ергенът“ отпадна една доста противоречива личност, а именно Силви, която се оказа нехаресвана от никой и дори дамите вътре се страхуваха от нея Не съм очаквала така да стане, беше изключително неприятно. Това бяха интриги, които Криси направи, но това си е за …

Блиц Новини
„Бригадата“ помага на семейство с девет деца

Кадри БТВ Този сезон на „Бригада нов дом“ е обърнат в помощ на многодетни семейства. Такива явно се намират в България, макар да не се срещат често. Хора, които са отдадени на семейството и децата получават и помощ от бригадата. След двойката с шест деца, чийто ремонт проследихме вече, сега …

Блиц Новини
Майката на Митко от Цалапица: Започвам безмилостна борба!

Снимки ФБ и кадри БТВ Удар след удар понася борбената майка на Митко от Цалапица. Вече 8 месеца тя води ожесточена борба със съдебната система, от която иска единствено справедливи наказания за виновниците причинили смъртта на сина й. Атанаска Бакалова има и широката подкрепа на близки и не толкова хора, …

error: Content is protected !!