fbpx

Шварценегер: Кажете истината за климата

Източник www.24chasa.bg

Световните лидери и компании трябва да бъдат честни за обхвата на климатичната криза. Това заявиха днес във Виена екоактивистите Арнолд Шварценегер и Грета Тунберг, цитирани от ДПА.

Звездата от екшън филмите и бивш губернатор на Калифорния покани младата шведска активистка на днешната международна конференция за климата във Виена – събитие, обединяващо в мрежа градове и региони по света, предприели свои инициативи за опазване на климата.

„Докато вие лидерите се държите сякаш всичко е наред и сякаш държите нещата под контрол, то ние обикновените хора няма да осъзнаем спешността на ситуацията“, каза Тунберг, която постави началото на световното движение на училищни стачки заради климата. „Ние младите хора се пробуждаме и обещаваме, че няма да позволим повече да ви се разминава“, добави тя, цитирана от БТА.

Шварценегер призова скептиците по темата за климатичните промени, компаниите, използващи изкопаеми горива, и автомобилните производители да приемат реалността на глобалното затопляне.

„В крайна сметка истината ще застигне и вас“, каза роденият в Австрия актьор и политик.

Той даде като пример германския производител на коли „Фолксваген“, който е използвал софтуер за заобикаляне на изискванията за вредните емисии.

„Накрая, казвам ви, обещавам ви, че някои хора ще отидат в затвора за лъжите си“, добави Шварценегер.

Генералният секретар на ООН Антониу Гутериш призова правителствата да разширят и изпълнят националните си планове за намаляване на вредните емисии, за да покрият изискванията на Парижкото споразумение за ограничаване на глобалното затопляне.

Отделните страни трябва също да спрат да субсидират изкопаемите горива, заяви ръководителят на ООН.

„Правим по-малко дори от това, за което вече знаем, че няма да бъде достатъчно“, заяви той.

Няма коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Блиц Новини
Покрай Капките Джулиана Гани стана диджей

„Като две капки вода“ помогна на единствената участничка, която не е професионална певица или актриса, да добие популярност и повече хора да видят способностите й. Досега тя се представя повече от добре. Липсата на умения компенсира с много старание и упорита работа. Трудното е, не просто да изпееш или да …

Блиц Новини
Животът на Роси след „Бригада нов дом“

Кадро БТВ Доста коментари се изсипаха по майката с три деца, герой в последния епизод на „Бригада нов дом“. Намериха се хора, които да я критикуват за състоянието на дома й, но масово зрителите бяха възхитени от силата и борбеността на Росица. Това рамо, което жената получи с ремонта на …

USA news
A raw foodist from Russia fed his baby sunshine and it was gone in a matter of days

A raw foodist from Russia fed his baby sunshine and it was gone in a matter of days 44-year-old Maxim Lutii, an influencer and blogger, admitted to the court in Sochi, Russia, that he is guilty of the death of his one-month-old son Cosmos. Maximus Lutius wanted to raise his …

error: Content is protected !!