fbpx

Читателка до „Петел“: Защо във Варна плащаме най-скъпия данък? Ето какво показват изчисленията

колаж: „Петел“

За един и същи автомобил в София трябва да се платят 55 лева данък, а във Варна – 130 лева. Това установи читателка на „Петел“ след онлайн проверка в калкулатора за местния данък.
Ето какво пише гражданката:

Направи ми впечатление разликата на дължимия данък МПС за един и същ вид автомобил при Община Варна и при всички останали общини на територията на държавата. Оказва се, че ние Варненци плащаме най-скъпи данъци.

За проверка използвах този калкулаторhttps://cartax.uslugi.io

За сравнение използвах данните на личният ми автомобил, като калкулираният дължим данък при гр. София се оказва 55 лв. срещу цели 130 лв. за гр. Варна.

Варненката много държи да чуе аргументацията на Община Варна защо данъка за една и съща кола в морския град е повече от два пъти по-висок, отколкото в столицата.

Ще припомним, че Община Варна прие тази година рекорден бюджет на стойност над 406 млн. лева. Към него трябва да прибавим и над 90 млн. лева от проекти по програми на ЕС. Това даде основание на кмета Иван Портних и управляващите от ГЕРБ навсякъде да се хвалят, че Варна има бюджет от почти половин милиард. При това „без увеличение на местните данъци“, твърдят те.

защото когато л.живкова ви беше представител,не плащахте нищо-дълги години.питайте дедите си.живееха,като царе.хак ви е.оня отгоре гледа.

Реално като погледна двете квитанции за една и съща кола платих 37% по-голям данък тази година във скапаната Потникава ВАРНА. Като екстра получих мръсотия, прахоляк, огромни задръствания, обиди, липса на места за пакиране и некачествени нови пътища и тротоари. Благодаря ти Потников и всички прани и непрани гащи в Общинския съвет. Пожелавам ви крепко здраве на вас вашите жени, дъщери, майки и всички до десето коляно. За мен вие си оставате едни престъпници и пладнишки разбойници. Заради некадърната ви политика, не ще гласувам за вас и с всички сили ще агитирам против вас и вашата шайка.

И Велико Търново е така,, всичко е ПО СКЬПО ,, Търново е град на 550лв Заплата, София има ли проблем излизат на улицата!

Грешите! Най скъпия и мизерен за жителите му е Разград… Това е градът с най високи данъци.. Тр. да се избиват стадионите.. Хубаво е но не трябва да е от гърба на хората..

Явно не можете да боравите с калкулатор, иначе няма да го твърдите. Данъците за МПС във Варна са почти 2 пъти по-високи от тези в Разград.

5 коментара

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Блиц Новини
Ники Кънчев: Жена ми заплаши, че ще ме остави на улицата

Кадри: бТВ Водещият на „Стани богат“ Ники Кънчев започна по необичаен начин телевизионната игра тази вечер. Той определи себе си като мислител и разкри какво му е заръчала неговата половинка. „Жена ми днес ме изпрати с думите: Не се прибирай, ако не дадеш най-после тези 100 000 лева на някой …

USA news
Do not dye Easter eggs this color

Easter is coming – that means it’s time to think about dyeing eggs. Traditionally, the best colors are red, burgundy and orange. Church does not forbid painting one of the main symbols of Easter in other colors, but it is better to avoid using dark shades. What colors are eggs …

Блиц Новини
Симона между Никол и Митко в Хелс китчън

Кадри Нова ТВ Любовната история между Митко и Симона вълнува и останалите обитатели на общежитието на Хелс китчън. Дори шеф Ангелов подпитва на моменти как вървят нещата между тях. Но Никол е най-близката й приятелка и прави опити да я предпази от разочарование, което евентуално Симона ще изпита след края …

error: Content is protected !!