fbpx

Четири минути отнемало цялото трасе на новия варненски булевард при скорост 60 км/ч

Снимка: live.varna.bg

Източник: DarikNews.bg

При скорост на движение от 60 км/ч новото трасе на варненския булевард „Васил Левски” се изминава с автомобил за четири минути. Това съобщи главният архитект на морската столица Виктор Бузев, който лично е направил експеримент. Той е против отсечката да се превърне в градска магистрала и максималната скорост да бъде 80 км/ч.

В момента по булевард „Левски” се извършват последните довършителни работи като поставяне на маркировка, на тротоари и почистване. До дни цялото трасе трябва да бъде отворено за движение.

Според главния архитект на т.нар. „наклонено кръгово” на кръстовището на булевардите „Левски” и „Цар Освободител” няма да има проблем с видимостта. Ако шофьорите се движат с със скорост до 50 км/ч, няма да има проблем.

Бузев е останал озадачен от критиките от Камарата на архитектите към проектирането на булеварда и според него колегите му са били подведени.

„Озадачен съм от чутите упреци, тъй като поддържаме добри приятелски и професионални взаимоотношения с представителите на камарата.

Документацията за булеварда е публична. Те искаха да провокират като тема обществените поръчки за инженеринг, което обаче няма нищо общо с проектирането на булеварда. Аз също смятам, че инженерингът не е най-подходящата форма, тъй като липсва състезателният ефект при проектирането. След заемането ми на поста за всички обществено значими проекти се обявяват конкурси”.

През есента ще бъде обявен международният конкурс за бъдещата визия на т. нар. Дупка в центъра на Варна. През летните в месеци в това пространство ще бъдат ще бъдат организирани редица събития, за да надникват гражданите зад тази 40-годишна ограда, каза още Бузев.

Откритите артефакти от времето на древния град Одесос ще забавят ремонтите на улица. „Цар Симеон” и „Михаил Колони”, които трябваше да приключат до началото на летния сезон.

Според главния архитект повечето отсечки в арт квартала „Таляна” трябва да бъдат обособени като пешеходни. Автомобилите ще могат да се движат само по улиците „Преслав”, „Цариброд” и „Габрово”.

Все още не започнала реставрацията на сградата на бившата Софийска банка. Нейните нови собственици все още проучват офертите на строителните фирми, допъли Виктор Бузев.

Ако има само един автомобил на трасето , може би ?

1 коментар

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Блиц Новини
Майката на Митко от Цалапица: Започвам безмилостна борба!

Снимки ФБ и кадри БТВ Удар след удар понася борбената майка на Митко от Цалапица. Вече 8 месеца тя води ожесточена борба със съдебната система, от която иска единствено справедливи наказания за виновниците причинили смъртта на сина й. Атанаска Бакалова има и широката подкрепа на близки и не толкова хора, …

Hell's kitchen
Никол оцеля, ще готви в Хелс китчън

Кадри Нова ТВ Инфарктна за участниците резервация беше тази в последния епизод на Хелс китчън. Като водещи на двете кухни застанаха двама от най-добре представящите се, а именно Никол и Славейко. Борбата бе ожесточена и двата отбора завършиха на 2 секунди разлика. Според правилата Никол трябваше да напусне състезанието, но …

Блиц Новини
Мистерия с изгонването на Васка от „Ергенът“, ето какво скриха продуцентите

кадри bTV, YouTube/Надкаст Огромната част от аудиторията на “Ергенът” са жени. Малкото мъже, които гледат риалитито, пък най-вероятно ще спрат, след като вече я няма Васка. Тя беше еднолична шампионка по мъжки интерес в този сезон и този факт се отбелязва от всички коментатори. Защо обаче Васка си замина? Официалната …

error: Content is protected !!