fbpx

Честит рожден ден на Янислав Тачев!

Янислав Тачев е роден на 1.05.1966 година в град Балчик. Завършва гимназия в родния си град.

В училищна възраст тренира лека атлетика и морски спортен многобой, като в многобоя става Републикански шампион за 1980 година едва на 14 години.

С културизъм започва да се занимава през 1982 година, когато е 16-годишен. Само след няколко месеца усилени тренировки участва на първото състезание по културизъм, организирано в България – Гранд При “БОНСИСТ”, където печели 3-тото място при мъжете, тъй като по това време все още не е въведена категория Младежи.

Две години служи в редовете на Българската армия като механик-водач на танк Т55 в танковата бригада на гр. Айтос. В казармата продължава да тренира усилено всеки ден.

От 1986 до 1990 година е студент в НСА (бивш ВИФ “Г. Димитров”). Първоначално в катедра “Лека атлетика”, а на следващата година се премества в катедра “Тежка атлетика” със специалност “Вдигане на тежести”, тъй като специалност “Културизъм” по това време не съществува. Мечтата му през цялото време е била да се занимава с културизъм и докато състудентите му тренирали стандартните изхвърляния и изтласквания, той тренирал за състезания по културизъм.

До 1990 година работи като инструктор на три места едновременно в Спортно дружество “Левски-Спартак” (първото Спортно дружество в България, което официално откри зали по културизъм, където можеш легално да си платиш и да тренираш) – на басейн “Спартак”, стадион “Раковски” и стадион “Герена”

От 1990 до 1993 година е учител по физическо възпитание в Балчик, като същевременно основава и ръководи спортен клуб по културизъм “Черноморец”.

През 1993 година се завръща в София, основава СК “Аполон”, чийто председател е и до днес, и открива първата си зала в София.

Същата година е избран за член на Управителния съвет на федерацията по културизъм. До този момент тя юридически не съществува, въпреки опитите, правени за нейната регистрация. Тогава Янислав Тачев и новоизбраният секретар Валентин Тодоров се заемат и успяват да осъществят съдебната регистрация по устава на СК “Аполон”.

От декември 1995 до декември 1999 година Янислав Тачев е изпълнителен директор на Българска федерация по културизъм. Поради ниския бюджет на федерацията, поема разноските по подготовката и участията на националния отбор със свои лични средства. Както и разходите, необходими за организиране на състезанията в спортния календар за годината.

През 2006 година основава и оглавява ръководството на Българска национална фитнес федерация – Световна фитнес федерация.

В продължение на повече от 15 години организира множество национални и международни състезания по културизъм в България.

Няма коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Блиц Новини
Снаха спря играта на свекърва си в „Стани богат“

Кадри: бТВ Ваня Балтакова, която дълги години е работила в библиотеката на Софийски университет, а сега е пенсионер, се представи на високо ниво в „Стани богат“ и спечели 5000 лева. За 1000 лева тя бе попитана: „С проектирането на какви обекти се занимава основно ландшафтната архитектура“?“ – Паркове и градини, …

Блиц Новини
Киара след изгонването: Губила съм си времето в „Ергенът”

кадри bTV Поредната отпаднала от „Ергенът” хубавица заяви, че след като е изгледала предаването, си е дала сметка, че си е изгубила времето да преследва Алек. Киара Маджарова осъзнала това след като чула коментар от главния герой в шоуто, че не е негов тип човек, въпреки че го привлича по …

Hell's kitchen
Кой ще смени шеф Ангелов в „Хелс китчън”? Всички тръпнат в очакване

кадри Нова телевизия Кой ще води Кухнята на Ада, след като шеф Виктор Ангелов хвърли куртката? Въпросът вълнува всички фенове на шоуто, които видяха драматичния изход на водещия в сряда вечер. Шеф Ангелов се отказа да се занимава повече с кандидатите за наградата от 100 000 лева, след като те …

error: Content is protected !!