Черният пипер и ползите от лютивата подправка
- By : Vihrogon
- Категория: Блиц Новини
Черният пипер е подправката, която стои редом със солта на масите в много заведения. Вероятно не се сещаме да я използваме често в ястията, които консумираме, а трябва, особено през зимата.
Със сигурност ще ни е трудно да възприемем черния пипер като нещо повече от подправка, но той има много повече ползи, от които е грехота да не се възползваме.
За грипния сезон Черният пипер е на голяма почит в аюрведа. Той се слави като мощен имуностимулант и враг на настинките и гриповете. Подправката влияе положително на възпаленията на гърлото и ушите, както и на хремата и кашлицата.
Успокоява и обострен синузит. Добавя се към различни тоници за засилване на защитните сили на организма, като най-често се смесва с мед.
Няма коментари