fbpx

Черен списък с най-вредните храни в България

www.actualno.com

Никой производител няма да ви каже цялата истина за това, което ядете. Няма да разберете какво има в него и колко химикали поглъщате с всяка порция от храната, която слагате на трапезата си. Индустрията иска да вярвате в това, че се храните с екологично чисти продукти на ниска цена, с истинско месо за жълти стотинки и мляко от животни, гледани от бабите и дядовците ни по родопските села. Истината е, че почти няма храна, която да не съдържа химикали, подобрители и куп други неща, които не бихте искали да попадат в организма ви.

Време е да си отворим очите и да спрем да се заблуждаваме. Представяме ви черния списък на най-вредните храни в България.

1. Кренвирши – съдържат всичко друго, но не и месо

Когато ядете кренвирши, на практира сервирате в чинията си добре замаскирани животински остатъци – от кости до остатъчни органи и мазнина. Всички колбаси с цена на килограм под 10 лева също влизат в тази категория. За да ви е вкусно в тях се слагат различни видове овкусители и оцветители, които бавно тровят организма ви. Пастетът също спада към тази категория.

2. Колбаси, пушени меса, риба – канцерогенни

Пушените меса съдържат нитрити, които в организма ни се превръщат в нитрозамини – вреда за здравето ни, от която трудно можем да се избавим.

 

3. Безалкохолни напитки – течната отрова

 

Излишните килограми са най-малкото, с което може да ви навредят всички видове безалкохолни напитки. Една от най-трайните последици след прекомерната им консумация е гастритът. Безалкохолните съдържат огромен процент изкуствени подсладители. Натуралните сокове са по-малката вреда, но със сигурност не за подценяване.

4. Маргарин

Най-вредната съставка на маргарина е хидрогенираното растително масло, което полепва по вътрешностите на стомаха и червата. Отделените водородни молекули са силно канцерогенни.

5. Сладкиши – шоколади, вафли, бисквитки и други подобни

Ключовата дума тук е ЗАХАР и всички трицифрени числа с буквата Е пред тях. Всеки знае вредата от захарта, но малцина могат да откажат сладкото.

6. Чипс – сол, мазнина и калории

Чипсът е една от най-вредните храни, които са голям виновник за затлъстяването в САЩ, а вече и у нас. 100 гр. задушени картофи съдържат средно 70 калории, а 100 гр. чипс – 550 калории. Избирайте умно.

7. Разтворими напитки – 100% изкуствени съставки на добра цена

Всички разтворими степчета, бульони, чайове, кремчета и пудинги – всичко това е абсолютно изкуствено.

8. Бързите закуски – знаем си за тях

Знаем, но не правим нищо по въпроса, за да се ограничим от пиците и сандвичите, дебнещи от всеки ъгъл. ЗАПОМНЕТЕ! Докато има търсене, ще има и предлагане на подобни храни.

Много благодаря за информацията, но моля да препоръчате какво да се яде при тази беднотия.
С уважение към Вас

Яжте повече домашни храни,няма проблем да е мазно месо и млечни храни.Яжте повече плодове и зеленчуци с повече Ядки.
Само Зехтин и кафява захар и хубаво брашно.

Най добрата храна е тази която сами си приведете ,но не всеки иска да работи и да се изпоти, ох пък то и на село , затова ,, големите граждани “ много умни и интелигентни да ядат боклуците, всички имаме тренинг колко години вече ,а колко хора нямат и ТОВА!!!

Живея на село.Отглеждам си всичко-домати, боб,лук и т.н.Всяка година имам едно теле за колене.И крава имам,следователно-мляко,масло,домашно сирене и кашкавал,но за всичко това трябва яко труд.А на който не му се труди на нивата или в обора да яде отрова.

и ти си пътник брат! само мед и масло да ядеш ще паднеш в дупката.

Предлагам ти да не ядеш месо или поне да го намалиш… Не е мнохо полезно, даже е вррдно, яжте най вече домашна храна, картофи, ориз, боб, салатки и много зеленчуци, печени, варени, месо може веднъж на седмица, две, и то да е риба ссмо или пилешко….

8 коментара

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Блиц Новини
Всички участници в един епизод събира „Бригада нов дом“

Кадри БТВ Последният епизод всъщност ще е епизода за проглеждането, това, което всъщност е посланието на предаването, анонсира Мария Силвестър финалната история от „Бригада нов дом“. В него участие взимат всички семейства, на които бригадата помогна да си стъпят на краката. За проглеждането отвъд ограниченията, отвъд бариерите, отвъд всичко невъзможно, …

Блиц Новини
Йоана след „Ергенът”: Алек ме заблуди

кадри bTV Стюардесата Йоана, която отпадна от „Ергенът” на крачка от големия финал, заяви, че е била заблудена от Алек. Тя директно призна, че приятелят на майка ѝ е трябвало да го унижи при родителската среща, като го бутне в басейна, както е искал. Отвъд разочарованието, Йоана коментира, че Алек …

Блиц Новини
Подкрепа за Чоткин преди големия финал на Хелс китчън

Кадри Нова ТВ Остана само да видим финалното готвене на двамата претенденти за голямата награда от 100 000 лв. Двамата готвачи, които ще се борят за нея в големия финал на „Хелс Китчън“ са талантливият Чоткин и изненадата на сезона Станислав. Димитър напусна кухнята на Ада завинаги на престижното трето …

error: Content is protected !!