fbpx

Чака ли ни нов ценови шок и хаос заради ТОЛ-системата!? Отговорът на превозвачите: Категорично цените на основните стоки скачат!

Кадър Нова тв

Трябва да има 6-месечен тестов период преди реалното пускане на ТОЛ-системата, защото ще се случи същото като с електронната винетка – хаос. Това със сигурност ще се случи. Това коментира в студиото на Нова тв Илиян Филипов, председател на Българската асоциацията на сдруженията в транспорта.
Трябваше да бъдат създадени около 100 нови пункта, връзките между АПИ и НАП не са създадени. Оказва се, че този, който не плаща, няма как да бъде хванат. Сега с една винетка три камиона минават. Т.е. тези, които най-много рушат инфраструктурата, не могат да бъдат накарани да плащат, защото системата не е направена още. Това коментира Миролюб Столарски, Българска асоцияция на сдруженията в автомобилния транспорт.

Всички тези пари ще бъдат платени от българския потребител. Това е разход, който ще бъде взет от клиента. Фирмите ще си плащат таксите, но фирмите ще си вземат парите обратно от обикновения потребител – чрез нови цени на основни продукти, коментира Филипов и уточни, че повишението на цените ще засегне всички стоки.

По негови думи най-много пътища, обложени с ТОЛ-такса е Германия. Но на територията й с тази такса са обвързани едва 9% от пътищата.
Имам 50 камиона, които правят доставки в цялата страна. До сега за винетки на камионите плащам 68 000 лева на година. Когато влезе ТОЛ-системата, ще трябва да плащам за същите тези камиони над 4 млн. лв. такси, за да извършват същия маршрут. Тези пари трябва да ги плати българския потребител, тъй като камионите правят доставки до хранителни вериги, коментира Филипов.

Нека има такси за ползване на инфраструктурата, но нека те да са нормални, да можем да си ги позволим, посочи още той.

Няма коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Блиц Новини
Чакърдъкова за борбата за живот: Колко време имам?

Кадри ютуб и снимки ФБ профил Фолклорната певица Николина Чакърдъкова е може би една от най-обичаните и популярни наши певици. Винаги усмихната и лъчезарна зарежда публиката с присъствието и гласа си. Едва ли някой би предположил като я гледа така, че тя е преживяла доста сложни моменти. Николина Чакърдъкова в …

Блиц Новини
Яни от „Фермата“ очаква първороден син

Снимки и кадри инстаграм Феновете на селскостопанското риалити „Фермата“ няма как да не си спомнят Яни от Козлец. Той бе сред най-колоритните и забавни участници в шоуто, пък и грабна голямата награда в трети сезон. След това взе участие и в сезон осем, след края на който му потръгна в …

Hell's kitchen
Никол повиши самочувствието, откакто е сама сред мъжете

Кадри Нова ТВ Бони се оказа най-дразнещата фигура в отбор „златни“, но Никол от противниците им никак не й отстъпва. Особено след като остана сама сред четирима мъже и пребори женската конкуренция, самочувствието й се вдигна до небесата, не че й е липсвало и преди това. На вечерна резервация се …

error: Content is protected !!