fbpx

Цял свят дойде за Световната купа по ски в Банско, но търговци са категорични: Българите са номер 1 в…

pochivka.blitz.bg

Хиляди туристи са посетили Банско в дните около Световната купа по ски. Колко са реализираните нощувки ще стане ясно по-късно, когато бъде обработена информацията, подадена от хотелиерите.

Въпреки оживлението в курорта търговците не отчитат увеличение на продажбите. „Имаше доста движение, но не мога да кажа, че при нас нещата са различни. Много туристи влизат просто да разгледат или купуват някакъв евтин сувенир или магнитче за 2-3 лева”, споделиха търговци по улица Пирин.

 

От механите също казаха, че не са усетили значително увеличение на клиентите и основно българи са предпочели да се хранят навън. Те отдадоха това отново на факта, че пакетите на чужденците, които отсядат в Банско, са на база олинклузив. Естествено има и хора, които са доволни, въпреки че заведенията им не са били чак толкова пълни.

„Имахме доста работа, но не съм забелязал някакво фрапиращо увеличение на клиенти, нормално, като за сезона. В сравнение с дните около нова година са доста по-малко. Лично аз не мога да се оплача, защото бизнесът ни е семеен, не плащаме наеми и нямаме чак такива разходи, но имам колеги, които плащат огромни наеми, и за тях сигурно е доста трудно. При нас в дните около Световната купа не е било пълно на 100 %, но си имахме клиенти и българи, и чужденци – англичани, гърци, македонци.

 

Мога да кажа, че българите са най-добрите туристи и трябва да се направи всичко възможно да се върнат в Банско. Единствено те си излизат по заведенията дори и да имат вечеря в пакета. Българите, където и да отидат, не делят супата на две или порция картофи на три. Чужденците не са така. Тези, които имат изхранване, излизат, но не по механите, за да се нахранят, а по баровете, за да се напият”, сподели Любен Толев, собственик на една от най- атрактивните механи в Банско, пише struma.bg.

Няма коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Блиц Новини
Пълен обрат с Вики след „Ергенът”: Прави много пари от прякора Цър-пър

кадри bTV, Инстаграм/Виктория Асенова Ако Алек ми беше дал роза в последния епизод, щях да му я откажа, това заяви Виктория Асенова, която напусна „Ергенът” след като се превърна в най-обсъжданата участничка този сезон. Тя направи това изказване в подкаста „Надкаст”, където стана ясно, че вече е започнала да капитализира …

Блиц Новини
Илия Луков разтърси ефира на БНТ с баладата за Гунди и Котков

кадри БНТ Народният певец Илия Луков разтърси с емоция студиото на БНТ в предаването на Георги Любенов. Той дойде за интервю, което много бързо се превърна в мини концерт. Луков изпя три песни, като първата беше легендарната балада за Аспарухов и Котков. Певецът не спести нищо от емоцията, която му …

Блиц Новини
Пилот накара Ники Кънчев да онемее в „Стани богат“

Кадри: бТВ Станислав Кертиков продължи по емоционален начин блестящата си игра в „Стани богат“ тази вечер. След като се настани отново в стола на богатството, пилотът на самолет успя да докосне сърцето и душата на Ники Кънчев с признанието защо е решил да участва в телевизионната игра по бТВ. „Тук …

error: Content is protected !!