fbpx

Цяла Варна се стича да види гигантските кокали на динозавъра в разкопаната Шишкова градинка (снимки)

www.blitz.bg

На невероятна находка в Морската ни столица Варна са попаднали днес строители. Това твърди очевидка, която дори изпрати до редакционната ни поща и шокираща снимка. По думите ѝ насред града при разкопки се е появил гигантски скелет на динозавър.

Ето какво още ни пише жената: „Искам да Ви покажа на какво попаднах днес и се надявам това да стигне до повече българи! Днес в Шишковата градина във Варна, докато се разхождах видях как строители разкопават. Загледах се и видях, че под пръстта си личат останки от динозавър! Опитах се да снимам и веднага ме помолиха да изтрия снимките и след това оградиха мястото! Вижте какво се случва в България и какво се мъчат да скрият от нас!“.
Още от пръв поглед обаче снимката намирисва на фотошоп и бърза проверка на медията ни показва, че няма такава „сензационна находка“.

В действителност има ремонтни дейности в района, но динозавър няма. Оказва се, че въпросната снимка междувременно е станала много популярна в социалните мрежи и цяла вечер варненци се стичали на мястото, за да видят сензационната находка. Кой и защо обаче си е направил шегата далеч преди 1 април не става ясно. Ето как изглежда дупката в момента:

По принцип в района на Шишковата градина предстои мащабен ремонт за благоустройство. Предвижда се местата за отдих на Шишковата градинка и по ул .“Михаил Колони“ да бъдат увеличени. Предвидено е и засаждането на 25 нови дървета. С изцяло с нова визия ще бъде и чешмата с минерална вода. Тя ще е изработена от много издържлив нов вид бетон, ще има няколко чучура, като проектантите предлагат за удобство водата да се пуска с настъпване на бутон на земята. Кръговото кръстовище на Шишковата градинка ще има велоалея, която ще се спуска по ул. „Михаил Колони“ към Морската градина.

В момента в тази част на ул.”Колони” са начертани паркоместа към синята зона, които ще бъдат преобразувани в двупосочна велоалея. Общата стойност на ремонта е 1 386 500 лв., осигурени по Оперативна програма „Региони в растеж” и съфинансиране от община Варна. Припомняме още, че Морската ни столица преди време се прочу по света с находки като Некрополът и вампирът. Този път обаче няма да станем известни и с динозавър.

Няма коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Блиц Новини
Киара след изгонването: Губила съм си времето в „Ергенът”

кадри bTV Поредната отпаднала от „Ергенът” хубавица заяви, че след като е изгледала предаването, си е дала сметка, че си е изгубила времето да преследва Алек. Киара Маджарова осъзнала това след като чула коментар от главния герой в шоуто, че не е негов тип човек, въпреки че го привлича по …

Hell's kitchen
Кой ще смени шеф Ангелов в „Хелс китчън”? Всички тръпнат в очакване

кадри Нова телевизия Кой ще води Кухнята на Ада, след като шеф Виктор Ангелов хвърли куртката? Въпросът вълнува всички фенове на шоуто, които видяха драматичния изход на водещия в сряда вечер. Шеф Ангелов се отказа да се занимава повече с кандидатите за наградата от 100 000 лева, след като те …

Hell's kitchen
Шеф Ангелов предложи работа на Гатьо, а Алекс и Бони се захапаха

кадри Нова телевизия Риалити героят Пеньо Гатевски – Гатьо има възможности на готвач, които да му осигурят работа във всеки софийски ресторант. Този комплимент направи шеф Ангелов на „гладиатора” в „Хелс китчън”, като в думите му нямаше и капка ирония. Похвалата дойде след като бившият рейнджър сготви перфектно месо от …

error: Content is protected !!