fbpx

ЦИК не установи проблем с кандидатурата на Делян Пеевски за евродепутат

Източник: Дневник

Централната избирателна комисия (ЦИК) разгледа сигнал на гражданско сдружение БОЕЦ и реши, че няма основание да заличава кандидатурата на Делян Пеевски като евродепутат от ДПС.

В сигнала на „БОЕЦ“ се излагаха съмненията, че той не отговаря на изискванията на Изборния кодекс. Според член 351 от кодекса кандидат за евродепутат може да е човек, който е живял през последните шест месеца в България или страна в Европейския съюз, а според жалбата нямало данни, че Пеевски живее в България.

Сдружението регистрира, че Пеевски не живее на посочения адрес в хотел „Берлин“ в София. От централата на ДПС също посочили, че не знаят къде живее Пеевски, посочват от „БОЕЦ“. В жалбата се цитира и интервю на Бойко Борисов пред Би Ти Ви от 2016 г., в което обявява: „Пеевски си отиде, Пеевски напуска страната“.

Говорителят на ЦИК Александър Андреев обясни, че няма основание да се заличава кандидатурата на Делян Пеевски, тъй като отговаря на изискванията на Изборния кодекс. За него, както и за всички останали кандидати, е направена предварителна справка в Главна дирекция „Гражданска регистрация и административно обслужване“ (ГРАО). Тя показва, че Делян Пеевски има постоянен и настоящ адрес в България от повече от 6 месеца, каквото е изискването на кодекса.

Делян Пеевски бе кандидат за евродепутат на изборите през 2014 г. – година след неуспешния опит да оглави ДАНС, който предизвика масови и дълги протести. Тогава той се самоопредели като един успял човек на 33 г. След това бе избран, но се отказа да бъде представител в Европейския парламент (ЕП). Имаше информации, че Алиансът на либералите и демократите в Европа, към който ДПС принадлежи, е реагирала срещу кандидатурата му.

И в момента Пеевски е депутат от ДПС, но не ходи на работа в Народното събрание. Вносител е на два закона – за банковата несъстоятелност и за медиите. След разрива с банкера Цветан Василев и фалита на КТБ той постепенно разкри собствеността си в няколко медии – „Монитор“, „Телеграф“, „Политика“, „Меридиан мач“, „Борба“. Миналата есен обяви, че ще прехвърли медийния си бизнес на фондация, но ще помага материално. В последния доклад на „Репортери без граници“ Пеевски е определен като „най-яркото въплъщение“ на „съюзяването между медии, политици и олигарси в България“.

Източник: Дневник

НЕ трябва да бъде избиран за ЕВРОДЕПУТАТ!!!Срам за България!!!

С тая“ представителна“ осанка ще напомня на познаващите творчеството на Ботйов за кир Михалаки.

Да каже как направи Пари с тото и взе да управлява.

3 коментара

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Блиц Новини
Майката на Митко от Цалапица: Започвам безмилостна борба!

Снимки ФБ и кадри БТВ Удар след удар понася борбената майка на Митко от Цалапица. Вече 8 месеца тя води ожесточена борба със съдебната система, от която иска единствено справедливи наказания за виновниците причинили смъртта на сина й. Атанаска Бакалова има и широката подкрепа на близки и не толкова хора, …

Hell's kitchen
Никол оцеля, ще готви в Хелс китчън

Кадри Нова ТВ Инфарктна за участниците резервация беше тази в последния епизод на Хелс китчън. Като водещи на двете кухни застанаха двама от най-добре представящите се, а именно Никол и Славейко. Борбата бе ожесточена и двата отбора завършиха на 2 секунди разлика. Според правилата Никол трябваше да напусне състезанието, но …

Блиц Новини
Мистерия с изгонването на Васка от „Ергенът“, ето какво скриха продуцентите

кадри bTV, YouTube/Надкаст Огромната част от аудиторията на “Ергенът” са жени. Малкото мъже, които гледат риалитито, пък най-вероятно ще спрат, след като вече я няма Васка. Тя беше еднолична шампионка по мъжки интерес в този сезон и този факт се отбелязва от всички коментатори. Защо обаче Васка си замина? Официалната …

error: Content is protected !!