fbpx

Цветан Цветанов: Когато се създава усещане, че нещо не е наред, поемаме политическа отговорност

При управлението, отговорността се носи от ГЕРБ и колегите от „Обединени патриоти“. Знаете, че не мислим, че тези министри носят някаква вина. Но когато си в политиката, трябва да носиш отговорност. Това каза председателят на ПГ на ГЕРБ и зам.-председател на партията Цветан Цветанов пред журналисти преди официалното откриване на 11-ия летен университет на Младежи ГЕРБ, който е под мотото „Само истината, НЕ на фалшивите новини“, който се провежда в к.к. „Св. Св. Константин и Елена“, пише novini.bg.

„Знаете, че ГЕРБ има голяма отговорност. Когато се създава усещане, че нещо не е наред, поемаме политическа отговорност“, каза той. „Насреща си имаме креслива опозиция, която раздава морали. ГЕРБ е по-различна от столетницата. В БСП да се носи политическа отговорност – такова нещо няма“, коментира той.

„Искам да попитам и президента, как дава оценка за случая в Своге и съвсем различна за случая с инцидента с баща му? Той каза, че имало раздухване, за да прикрием вината си. Нека президента да има доблестта и отговорността и да застане като държавен глава. Искам да направя едно уточнение. Какво щяхме да обясняваме, ако човекът от триколката беше загинал? Аз знам, срещал съм се с хора, пострадали при инциденти на пешеходни пътеки. Искам да попитам президента – иска ли да имаме институции, които да търсят вина от виновния или да търсят вината от пострадалия. Защото за мен девет дена да си мълчиш, да знаеш от твоя баща и да прикриваш случая – това ли е президента на България?“, попита Цветанов.

„След като направим съгласуване с коалиционните ни промени, ще има яснота за назначаването на новите министри. Смята, че трябва да бъдем отговорни и всеки да си тежи на мястото“, подчерта Цветанов.

Той отговори лаконично на въпрос дали би поел поста на вътрешен министър: „Зает съм с партийна дейност. Кандидатури има достатъчно. Не смятам, че чрез медиите трябва да обсъждаме имена, а да ги изчистим с нашите коалиционни партньори и да бъдем коректни към тях“.

Той припомни, че по времето на съставяне на правителството периодът е бил много труден. „Това бе единствената възможна коалиция, която можеше да изведе страната ни в правилната посока и да имаме успешно Председателство и да отчитаме днес и заслугата на България за региона, в който се намираме. И приоритетите, които бяха дадени за Западните Балкани“, коментира Цветанов.

С „Обединени патриоти“ понякога имаме много тежки противоречия, но смятам, че винаги когато изведем България над всичко, постигаме необходимия консенсус, за да продължим да изпълняваме управленската си 4-годишна програма“, отбеляза Цветан Цветанов. По думите му в понеделник или във вторник предстои дебат за новите номинации за постовете, които останаха овакантени.

Няма коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

USA news
Horoscope for Friday, April 19: Do not access the Internet through the phone zodiac sign

Pixabay Libra should not go online on April 19. Here is the horoscope of the Lama: Aries Today you can not only have a pleasant time, but also achieve significant changes in your personal life, which will be of a positive sign. Indeed, this will require patience and caution, but …

Блиц Новини
Скандално твърдение в „Ергенът” накара българките да намразят Алек

кадри bTV Има и ли няма „проникване”? Този въпрос тормози феновете на „Ергенът” още от сряда вечер, когато Валерия подлуди имението с твърдението, че любовната игра между нея и Алек от игра си е станала същински акт. На кадрите в анонса на следващия епизод на любовното риалити се виждат разгорещени …

Блиц Новини
Козунаци от 2 до 100 лв на пазара

Кадри България он ер. Остава по-малко от месец до светлия празник Великден и темите за козунаци и яйца се завъртяха.  Увеличават се и проверките за качеството и цената на козунаците, казват от Сдружението за достъпна и качествена храна. Ако козунакът от магазинната мрежа е без етикет, е притеснително, тъй като …

error: Content is protected !!