fbpx

Цветанов: Уверени сме в победата на евроизборите, няма възможност да подадем оставка

big5.bg

ГЕРБ няма да подкрепи промяна на състава на ЦИК преди евроизборите

Уверени сме в победата си на евроизборите – не разглеждаме възможността да загубим и след това да подадем оставка. Това каза пред журналисти председателят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов.

На въпрос дали ще подадат оставка, ако загубят евроиборите, Цветанов отговори: „Не разглеждаме тази възможност, защото сме уверени в победата. Демократичната общност иска да имаме принципи, които са в полза на обществото и за утвърждаване на европейските ценности. Разбира се, все пак ще даде своя глас. Аз го казвам от гледна точка на това, което имаме като социология и това, което съм имал възможност да анализирам преди и по време на избори“, коментира Цветанов.

По отношение мандата на ЦИК, Цветанов заяви, че ГЕРБ категорично няма да подкрепят промяна на състава на ЦИК преди евроизборите. Той се обоснова с избягване на спекулации за манипулиране на вота, след като сега действащият орган е избран по кодекса на Мая Манолова – тогава депутат от БСП. „Работим по правилата, които БСП ни е заложила, защото ние не се притесняваме от едно политическо състезание“, кака с доза сарказъм Цветанов но увери, че за местните избори ЦИК ще е с нов състав.

Във връзка с ултиматума на вицепремиера Красимир Каракачанов, който обвърза приемането на концепцията му за ромската интеграция с оставането му във властта, Цветанов подчерта, че ВМРО имат принципна подкрепа от страна на ГЕРБ, но призова темата да не се използва за предизборни цели.

„Няма политическа сила, която да не подкрепи едно предложение, което е свързано със спазване на закона“, посочи Цветанов в подкрепа на концепцията за ромите.

„И както някои получават социални помощи, така също да бъде обвързано и с техните ангажименти като граждани на Република България – както за плащане на данъците, така също и за знанията, които трябва да трупат техните деца, също така и трудовите навици, които трябва да създават. Някои от текстовете, смятам че трябва да бъдат доста по-обрани, защото пък трябва да избегнем всякаква възможност да се използва тази тема в предизборния период“, подчерта Цветан Цветанов.

На въпрос дали фактът, че Коалиционният съвет не е заседавал от началото на годината, пречи на законодателната дейност на парламента, Цветанов отговори: „Не, не смятам, че пречи. Знаете, че всеки вторник правим заседание точно на представителите на формата от коалиционните партньори“. Той подчерта, че коалицията е стабилна.

„Въпреки че някои от колегите имат различно мнение. Вие знаете, че това е напълно нормално и съвсем демократично“, коментира Цветан Цветанов.

Цецо физкултурника да отива да закусва. ГЕРБ падат от власт още на първите избори. Опротивяхте ни !

В петък избири си и дата13!!!!!!!!!

Демокрацията изисква защита на интересите на болшинството .а те са за чиста и свята република под ръководството на левите сили.

Абе,олигофрен гаден не ти ли омръзна да говориш едно и също!

мНОГО УВЕРЕН И надъхан стана след завръщането си от САЩ. Явно е спазарил нещо срещу оставането му на власт. Да не би част от черноморието да се превърне в американска база.

не зная някъде по света да съществува българският сциализъм но сред нас има все още забпудени хора

8 коментара

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Блиц Новини
“Ергенът” разсипа здравето на Васка, получила паник атаки и припаднала

кадри bTV, YouTube/Надкаст Истински кошмар е изживяла любимата ергенка на мъжете Васка. Тоталното игнориране от страна на продукцията я докарало истински срив, разкри тя в подкаста “Надкаст”. Месеци след снимките на “Ергенън”, тя буквално припаднала от това, което видяла да се излъчва по bTV. “В началото бях много разочарована. Отрази …

Блиц Новини
Изгонената Силви към Ергена Алек: Ще си понесе последствията

Кадри БТВ От надпреварата за сърцето на „Ергенът“ отпадна една доста противоречива личност, а именно Силви, която се оказа нехаресвана от никой и дори дамите вътре се страхуваха от нея Не съм очаквала така да стане, беше изключително неприятно. Това бяха интриги, които Криси направи, но това си е за …

Блиц Новини
„Бригадата“ помага на семейство с девет деца

Кадри БТВ Този сезон на „Бригада нов дом“ е обърнат в помощ на многодетни семейства. Такива явно се намират в България, макар да не се срещат често. Хора, които са отдадени на семейството и децата получават и помощ от бригадата. След двойката с шест деца, чийто ремонт проследихме вече, сега …

error: Content is protected !!