fbpx

Цветанов намекна, че България също трябва да изгони руски дипломати, като САЩ и ЕС

Доказателствата вече са много по-ясни и тук може да се каже, че трябва да се съобразим с това, което направиха всички развити европейски държави. Това каза председателят на ГЕРБ в парламента Цветан Цветанов пред  „Дневник“ . Думите му бях в отговор на въпрос дали вече има достатъчно доказателства по случая с отравянето на двойния руски агент Сергей Скрипал.

В края на март, след заседание на Съвета по сигурността към Министерския съвет, министър-председателят Бойко Борисов заяви, че ще изчака повече доказателства по случая и чак след това може да се стигне до по-крайни действия, за което бе похвален от руския посланик Анатолий Макаров.

Запитан директно дали България трябва да изгони руски дипломати Цветанов каза: „Не бих искал да иззема функциите на изпълнителната власт, но много е тревожно това, което излезе като доказателства, категоричността, която декларираха държави като Великобритания, Австрия, Германия, Франция и САЩ“, каза Цветанов.

„Разбира се, че една от потенциалните заплахи за региона и Европейския съюз са хибридните заплахи и за всички е ясно, че това, което е направено, като извод от всички държави в Европейския съюз е, че Русия е една от държавите, които действително са потенциалните заплахи, които прилагат и в Западна Европа и Южните Балкани и държавите-членки на ЕС, и в държави извън ЕС“, каза Цветанов на въпрос дали има данни за шпионски и хакерски действия в България, каквито имаше и в Швейцария и Чехия.

В понеделник Борисов имаше среща с посланика на Великобритания Ема Хопкинс, която го е запознала с нови доказателства по случая „Скрипал“, припомня „Дневник“.

 

„ПАЗИ БОЖЕ СЛЯПО ДА ПРОГЛЕДА“ – цитат.
Тоа на снимката да рече отде е цитата!

2 коментара

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Блиц Новини
Математикът Калоян Гешев: Искам да стана учител

Кадри БТВ Нашите деца са повод за гордост в различни области от математика, химия, биология и където и да се появят обират първите места и медалите. Не един и два примера имаме вече за младежи, отдадени на науката и доста напреднали в материята, въпреки младостта си. Макар да е само …

Блиц Новини
Блага след рехабилитацията, подарък от Бригадата: Състоянието ми се подобри

Кадри БТВ Семейството на Благовеста и Християна, които видяхме в последния епизод на „Бригада нов дом“ спокойно си живеят в обновеното жилище. Един от най-сериозните проблеми, пред които семейството беше изправено, беше течът от тавана, който влизаше в кухнята. Благодарение на бригадата, тези мои тревоги престанаха, вече няма никакви течове, …

Hell's kitchen
Симона мечтае да бъде криминалист, сладкар и инвеститор

Кадри Нова ТВ Въпреки първоначалното впечатление, което остави и у зрители и участници Симона успя да обърне мненията за себе си. За два месеца ти научи адски много. Научи почти всичко, което можех да ти дам. С тези думи я изпрати шеф Ангелов от Хелс китчън и всички са съгласни …

error: Content is protected !!