fbpx

Цветанов за атентата на 11 септември: Ужас, каращ ни да осъзнаем колко свирепи могат да бъдат враговете на демократичния свят

„Днес почитаме паметта на жертвите на кървавия атентат от 11 септември 2001г. и на онези, жертвали живота си в спасителните акции след атаките“. Това написа Цветан Цветанов в профила си във Фейсбук по повод възпоменанието, което ще се проведе днес в САЩ, предаде новини.бг.
„2 977 загубени човешки живота на възраст от 2 до 85 години, за 102 минути след първия удар в Северната кула на Световния търговски център и двете кули близнаци са в руини. Тази статистика е само един малък фрагмент от ужаса на терористичните атаки на 11 септември 2001г. Ужас, който ни накара да осъзнаем колко свирепи и безкомпромисни могат да бъдат враговете на демократичния свят и начин на живот. Показа ни и колко по-тясно и по-ефективно трябва да работят службите и правоохранителните органи помежду си на международно ниво, за да може не само да противодействаме, но и да предотвратяваме бъдещи атаки срещу евро-атлантическото пространство и неговите ценности.

Осемнадесет години след атентата мерките за сигурност и опитът на правоохранителната общност в борбата с тероризма са се увеличили, но и заплахите стават все по-сложни и многолицеви. Затова е важно заедно с нашите евро-атлантически съюзници и партньори да продължаваме да работим в името на сигурността на гражданите по начин, който да съхранява демократичните свободи и права, да работим за една сигурност, базирана на ценности и взаимно доверие!“, пише още той в поста си.

Тези щикове и дула ли ,които ти дариха безвъзмездно безценната диплома за спортист,взета със само един изпит със глава – този за челна Стойка?!?!?!
Те ,които ти дариха белия хляб,който ядеш и до днес?!?!?.Ама после беше малко по-различно с дипломите на дечицата,нали?Не бива да се хапе ръката ,която храни.ИМА кой да те накаже.И се моли да си ти , А не дечицата.

Демократични Европейски БЕЗценности!!!! каза:

Шведски учен предлага да ядем човешко месо
От: Редактори, кадър Фокс Нюз –
10 септември, 2019

A
A
A
Професорът от Стокхолмския икономически университет Магнус Содерлунд се изказа в полза на диета, приготвена от човешка плът, пише Ню Йорк Пост, позовавайки се на речта на специалиста пред научен симпозиум в шведската столица.

Според него яденето на човешко месо, получено от трупове, би могло да помогне за спасяването на човечеството, ако световната общност се обърне към тази идея.

Аргументът на Содерлунд за канибализма станал основна тема по време на дискусията: „Можете ли да си представите как се яде човешка плът?“ „Консервативното“ табу срещу канибализма, казва той, може да се промени с времето, ако хората опитат това ново ястие.

По-конкретно на събитието беше обсъден въпросът дали канибализмът е решение на проблема с устойчивото изхранване в бъдещето.

Попитан по време на интервю след разговора дали е готов лично да опита човешка плът, Содерлунд каза, че е отворен за тази идея.

„Чувствам известна нерешителност, но не съм прекалено консервативен. Бих бил готов поне да го опитам“, каза той.

Ученият предложи и като алтернатива „по-реални“ варианти, като хранене чрез домашни любимци и насекоми.

Отбелязва се, че потенциалната опасност от канибализъм за здравето може да попречи на въвеждането на идеите на професора. Например до 60-те години на миналия век местните жители на Папуа Нова Гвинея практикуват хранене с плът на мъртви хора. Тази практика доведе до епидемия от болестта куру, известна още като „смееща се смърт“.

Заболяването се причинява от инфекциозен агент – протеин, открит в засегнатата тъкан на човешкия мозък.

Копирано от standartnews.com

2 коментара

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Блиц Новини
Пилот накара Ники Кънчев да онемее в „Стани богат“

Кадри: бТВ Станислав Кертиков продължи по емоционален начин блестящата си игра в „Стани богат“ тази вечер. След като се настани отново в стола на богатството, пилотът на самолет успя да докосне сърцето и душата на Ники Кънчев с признанието защо е решил да участва в телевизионната игра по бТВ. „Тук …

Блиц Новини
Луковит пропищя от щъркел, който кълве автомобили

Кадри Нова ТВ Малко комична история за агресивен щъркел разказаха хора от Луковит, но истинска. Те разказват, че животното кълве калници, сваля боята и нищо не може да го прогони от автомобилите. Щъркелът тормози Луковит и след завръщането си в града и поведението му дори ескалира. Часове след приземяването си …

Блиц Новини
Евгени Димитров – Маестрото: Търсим колоритни личности за „Бягство към победата“2

Кадри БТВ „Бягство към победата“ е едно риалити малко позабравено, тъй като минаха доста години от първото такова приключение, организирано и осъществено тогава от екипа на Слави Трифонов. Продуцентът му Евгени Димитров – Маестрото и отговорният редактор Йордан Свеженов споделиха любопитни подробности от подготовката в ефира на БТВ. Няма нито …

error: Content is protected !!