fbpx

Христо Стоичков разкри с болка как са прекъснали отношенията му с Любо Пенев

Христо Стоичков прави доста интересни разкрития в своята автобиография „Историята“. В една от главите на книгата най-великият български футболист споделя с болка за разрива между него и Любослав Пенев, с когото дълги години е като брат. Припомняме, че в края на 1994 година Камата подари на „Ел Голеадор“ копие на „Златната обувка“, която заслужи на световните финали в САЩ. Наред с многото истории около него и Любо, в автобиографията си Ицо връща лентата към своя 50-годишен юбилей, пише Sportal.bg.

„Кой според вас бе първият български футболист, на когото в края на януари 2016 година се обадих с покана за мача в София по случай моята 50-годишнина? На Любо Пенев, естествено. Прие от раз и определено се зарадва на новината. Разменихме си по някоя шега и изобщо не подозирах, че точно този шоу мач ще прекъсне нашите отношения и въобще контакти.

Изненадващо на 20 май 2016 година – в деня на моя юбилей, той просто не се появи на Националния стадион. Не можех да повярвам. Вариантът да закъснее отпадаше. Не е в стила му. Затова на висок глас попитах притеснен в съблекалнята колегите: „Къде е? Някой знае ли нещо? Да не му се е случила неприятност?“ В отговор иронично ми подметнаха, че в момента играел на малки вратички в комплекс „Царско село“. В този момент някой ми заби нож в гърба…“, разкрива голмайсторът на Мондиал’94.

„Впоследствие, в дните след бенефиса, започнаха да лазят слуховете по темата. Не получил официално писмо! Представяте ли си – лично да поканите на своя 50-годишен юбилей един от най-близките си приятели, а той да очаква и писмо да му напишете? Не получил пропуски за своите гости – друга глупава измислица. Изпратих ги там, където беше пожелал. За три нощи ми се събираха общо пет-шест часа сън и другите от златния ни отбор проявиха разбиране. Дойдоха ден по-рано в хотела с желание да помогнат за организацията, ако се налага. Видяхме се, прегърнахме се и всеки персонално взе заявените за близките си пропуски за стадиона. Жест, за който отново им благодаря“, продължава Христо.

„Чух и друг абсурд – Любо не искал да бъде в една съблекалня с Лечков и Костадинов, с които се скараха жестоко година по-рано. И този проблем можех да разреша – Малдини, Чики, Хаджи и останалите щяха да се зарадват Ел Голеадор да играе в техния отбор. В съблекалнята им щеше да се облича и съблича на спокойствие. Да, вероятно подобна рокада щеше да изглежда странно в очите им, но пък щяхме да решим проблема.

Много ме заболя. Баста на слуховете! За съжаление, те продължиха да лазят и след юбилея. Например – аз не съм искал Любо да бъде треньор на ЦСКА и затова не го назначили. Пълни лъжи! Никога не съм отварял и дума по въпроса. Просто темата „Стоичков и бенефисът“ явно послужи като параван за това, че Гриша Ганчев не го назначи на поста. Защо? Те двамата си знаят причините.

Моята съвест е чиста и времето отново извади истината на показ. През лятото на 2018 година ЦСКА покани г-н Любослав Пенев за спортен директор, но не знам защо пак не се договориха с Гришата. Никога не съм казвал и дума против Любо! Обидата си я нося в мен. И ще ви доверя само едно за финал – в мое лице той загуби голям и проверен във времето приятел. Дали може нещо да се промени? Не знам. Но дори и сега няма да кажа, че нашето приятелство не си е струвало. Поне за мен не е така“, споделя още единственият български футболист със „Златната топка“ на „Франс Футбол“.

Няма коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Блиц Новини
Пилот накара Ники Кънчев да онемее в „Стани богат“

Кадри: бТВ Станислав Кертиков продължи по емоционален начин блестящата си игра в „Стани богат“ тази вечер. След като се настани отново в стола на богатството, пилотът на самолет успя да докосне сърцето и душата на Ники Кънчев с признанието защо е решил да участва в телевизионната игра по бТВ. „Тук …

Блиц Новини
Луковит пропищя от щъркел, който кълве автомобили

Кадри Нова ТВ Малко комична история за агресивен щъркел разказаха хора от Луковит, но истинска. Те разказват, че животното кълве калници, сваля боята и нищо не може да го прогони от автомобилите. Щъркелът тормози Луковит и след завръщането си в града и поведението му дори ескалира. Часове след приземяването си …

Блиц Новини
Евгени Димитров – Маестрото: Търсим колоритни личности за „Бягство към победата“2

Кадри БТВ „Бягство към победата“ е едно риалити малко позабравено, тъй като минаха доста години от първото такова приключение, организирано и осъществено тогава от екипа на Слави Трифонов. Продуцентът му Евгени Димитров – Маестрото и отговорният редактор Йордан Свеженов споделиха любопитни подробности от подготовката в ефира на БТВ. Няма нито …

error: Content is protected !!