fbpx

Хиляди деца са се губили по английските плажове

Снимка Pixabay

Спасителите по английските плажове са съдействали за намирането на почти 7 000 изгубени деца, съобщи Би Би Си, цитиран от новини.бг.

 

Според данни на кралската спасителна служба, на популярни през лятото плажове като Дейвън и Корнуел дневно може да се стигне до 40 случая на деца, останали без родителски надзор.

Спасителите са се принудили специално да се обърнат към всички родители с молбата: „да знаят къде се намират децата им по всяко време“.

Марк Родауей, командир на смяна във великобританската брегова охрана, заяви: „Винаги е много притеснително, когато деца изчезнат близо до брега – не само за родителите, но и за бреговата охрана“.

Според спасителната служба най-големите притеснения са по отношение на това, че дете, останало без надзор, може да бъде повлечено от теченията навътре в морето и да се удави или пък да се подхлъзне на скала и да се нарани.

Намирането на изгубени деца е част от задачите на спасителите и когато се планират дежурните екипи, това се взема под голямо внимание.

Според Бен Гардинър – супервайзър на спасителите на плаж в Корнуел, всички 6 989 деца, изгуби ли се през последните 5 години, са били намерени и върнати на родителите им.

Няма коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

БГ звезди
БТВ прекали с Мария Силвестър, не могат да ѝ вземат думата

кадри bTV Водещата на „Бригада Нов дом” Мария Силвестър буквално превзема ефира на bTV тази седмица. Нейното присъствие започна с едно от най-обсъжданите предавания в родния ефир, продължава през участието ѝ в сериала „Алфа”. На всичко отгоре зрителите ще я виждат всеки ден като седмичен коментатор в „Преди обед”. Още …

Блиц Новини
Най-харесваната двойка напусна „Един за друг“

Кадри Нова ТВ Една от най-харесваните двойки от романтичното риалити „Един за друг“ напусна предаването на крачка от финала. Дилян и Петя се изправиха на елиминации срещу Сияна и Светослав и решаващият глас за това дойде от хората, които те смятаха за свои най-добри приятели Галена и Петър. Петя повече …

Блиц Новини
Доктор Ненков: Трябва отношение на лекар към пациент

Кадри Нова ТВ Вече всички са свикнали където и да се появи д-р Мирослав Ненков да има забавни истории, вицове и много смях. Драмата с личният му лекар Атанас Пелтеков имат такива в излишък и разказаха някои от тях пред Лора Крумова. Идва пациент за консултация. Става въпрос за дама, …

error: Content is protected !!