fbpx

Хекимян заби Томислав Дончев с въпрос за министър Нанков

Интересно протече разговорът на Антон Хекимян с вицепремиера Томислав Дончев. Водещият на сутрешния блок на БТВ засипа госта си с въпроси относно днешния Коалиционен съвет, на който ще се реши приемането на оставките на тримата министри Валентин радев, Николай Нанков и Ивайло Московски.

В началото на разговора бе засегната темата със синята каска, с която Красимир каракачанов се появи на предното заседание на КС. „Не знам дали ще е с каска или без днес. Най-вероятно ще е без, защото ще писнем на народа. Трябват ни нови жанрове“, каза той.

Последва уникален въпрос на водещия, който бе като игра на думи с прочутия филм от 90-те години на ХХ век „Спасяването на Редник Райън“: „Днес ще гледаме ли филма „Спасяването на министър Нанков?“ Това се чува като настроения напоследък“.

„Не знам откъде имате тази информация. Това не е за първи път да обсъждаме на коалиционен съвет рокади в правителството. Решението за оставките на тримата министри е поемане на политическа отговорност. Напълно е нормално да има екипен дух сред парламента, но основната отговорност носи премиеръг и той преценява в каква мяра да направи промени в кабинета“, отговори Дончев.

Той поясни, че между него, Цветан Цветанов и останалите в ГЕРБ няма интриги, групички и подгрупички. „Естествено, ние сме различни хора, различни индивидуалности, не изглеждаме по един и същ начин, нито е нужно. Случва се понякога да си говорим, случва се да спомирм понякога. Но при нас конфликти няма. При подобни важни решения със сигурност има спорове. Не сме имали с Цветанов възможност да обсъждаме оставките в детайли, но не виждам да имаме остри противоречия. А и да уточня, че тук най-важно е не какво мислим аз и Цветанов, а какво мисли премиерът. Кабинетът е динамична среда, няма гарантирано място никой там. Този, който не работи за отбора, може да бъде сменен. Дори да смятам, че някой трябва да бъде сменен, няма да го съобщя в сутрешнния блок като информационен канал, без да го подценявам. Не знам за рокада на Николина Ангелкова. Не съм съгласен с думите на Валери Симеонов, чме държавата се управлява еднолично. Щом вицепремиер може да излезе и да обяви пред телевизията, че държавата се управлява еднолично, показва, че не е така“, каза още вицепремиерът.

 

Няма коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Hell's kitchen
Кой ще смени шеф Ангелов в „Хелс китчън”? Всички тръпнат в очакване

кадри Нова телевизия Кой ще води Кухнята на Ада, след като шеф Виктор Ангелов хвърли куртката? Въпросът вълнува всички фенове на шоуто, които видяха драматичния изход на водещия в сряда вечер. Шеф Ангелов се отказа да се занимава повече с кандидатите за наградата от 100 000 лева, след като те …

Hell's kitchen
Шеф Ангелов предложи работа на Гатьо, а Алекс и Бони се захапаха

кадри Нова телевизия Риалити героят Пеньо Гатевски – Гатьо има възможности на готвач, които да му осигурят работа във всеки софийски ресторант. Този комплимент направи шеф Ангелов на „гладиатора” в „Хелс китчън”, като в думите му нямаше и капка ирония. Похвалата дойде след като бившият рейнджър сготви перфектно месо от …

USA news
Horoscope for April 25 Thursday: Do not enter the Internet zodiac

Libra should not go online today. Here is the horoscope of the „Llama“. Aries Not a bad day, largely conducive to the fulfillment of your wishes. Doubts are possible in the morning, but there will be no trace of them before lunch. This is a good time to systematically expand …

error: Content is protected !!