fbpx

Фронтекс набира гранични служители

Снимка Гранична полиция (архив)

Европейската агенция за гранична и брегова охрана стартира кампания за набиране на първите наднационални европейски гранични сили. За първи път Фронтекс ще има собствен униформен състав/постоянен корпус/, работещ под знамето на Европейския съюз. Това съобщиха от пресцентъра на МВР, цитирани от novini.bg.

Агенцията търси своите нови служители сред представители на националните гранични служби, полицията, военните или други правоприлагащи структури, които да се присъединят към първите наднационални европейски гранични сили.

Постоянният корпус ще изпълнява различни задачи, свързани с граничния контрол и управлението на миграцията в помощ на страните-членки на ЕС. Това включва проверка на самоличност и документи, гранично наблюдение  и връщане на хора, които незаконно пребивават в Европейския съюз.

По този начин Фронтекс ще може да подпомага държавите-членки на ЕС при предизвикателства на техните граници със собствен състав и оборудване . Граничните служители на агенцията, заедно с националните офицери от европейските страни, ще работят главно на външните граници на ЕС.

Първата кампания е за набиране на над 700 гранични служители на Фронтекс, а срокът за кандидатстване е до16 декември 2019 г.

Преди граничните служители на агенцията да започнат своята работа, всеки ще трябва да завърши шест месеца обучение и да премине тестове, за да гарантира, че притежава необходимите умения за съвместна работа на външните граници, в съответствие с приложимото законодателство на ЕС и етичните стандарти.

Първите гранични служители ще бъдат готови да поемат новите си задачи през януари 2021 г.

Повече подробности за изискванията към кандидатите могат да бъдат открити на интернет страницата на Европейската агенция за гранична и брегова охрана: https://frontex.europa.eu/about-frontex/careers/frontex-border-guard-recruitment/

Няма коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Блиц Новини
Изгонената Силви към Ергена Алек: Ще си понесе последствията

Кадри БТВ От надпреварата за сърцето на „Ергенът“ отпадна една доста противоречива личност, а именно Силви, която се оказа нехаресвана от никой и дори дамите вътре се страхуваха от нея Не съм очаквала така да стане, беше изключително неприятно. Това бяха интриги, които Криси направи, но това си е за …

Блиц Новини
„Бригадата“ помага на семейство с девет деца

Кадри БТВ Този сезон на „Бригада нов дом“ е обърнат в помощ на многодетни семейства. Такива явно се намират в България, макар да не се срещат често. Хора, които са отдадени на семейството и децата получават и помощ от бригадата. След двойката с шест деца, чийто ремонт проследихме вече, сега …

Блиц Новини
Майката на Митко от Цалапица: Започвам безмилостна борба!

Снимки ФБ и кадри БТВ Удар след удар понася борбената майка на Митко от Цалапица. Вече 8 месеца тя води ожесточена борба със съдебната система, от която иска единствено справедливи наказания за виновниците причинили смъртта на сина й. Атанаска Бакалова има и широката подкрепа на близки и не толкова хора, …

error: Content is protected !!