fbpx

Фолксваген търсят кадри в детските ни градини

Не само кадрите, с които разполага България днес, но и идните поколения от работници в страната ни са от интерес за германския концерн „Фолксваген“. Делегация на компанията е инспектирала детска градина с немски език в София, като това е станало факт само ден преди официалното посещение на германския федерален президент Франк-Валтер Щайнмайер в България на 4-и април, съобщава германското издание „Ханделсблат“, цитирано от standartnews.com.

Според информации на германски медии „Фолксваген“ (VW) е свела до две държави своя избор за строителството на автомобилен завод в Югоизточна Европа. Позовавайки се на агенция ДПА и на бизнес ежедневника „Ханделсблат“, сайтът www.seenews.com съобщи, че надзорният съвет на водещия германски автомобилостроител ще избира между България и Турция на среща след края на католическите Великденските празници, които са този уикенд.

В информацията също така се напомня, че сръбският президент Александър Вучич заяви през март, че „Фолксваген“ ще избира между България, Сърбия, Румъния и Турция като нова локация на завод за производство на автомобили.

Според „Ханделсблат“ обаче, по-ниските разходи за труд в сравнение с Германия са основното предимство както на България, така и на Турция. Изданието също така припомня, че потенциалното изграждане на фабрика в Югоизточна Европа е предизвикало безпокойство в работния съвет на „Фолксваген“, който е призовал ръководството на компанията да реинвестира в съществуващи инсталации вместо да отваря нови.

През миналия ноември главният изпълнителен директор на Volkswagen Херберт Дийс обяви, че компанията търси място за изграждане на нов автомобилен завод на стойност около 1,4 млрд. евро в Източна Европа, който да стартира производство след 2022-а година.

Компанията планира да прехвърли производството си на автомобили с повишена проходимост (SUV) от моделите Skoda Karoq и Seat Ateca в новата фабрика, в която ще работят 5000 служители, от досегашния завод в Квасини, Чехия, посочи през миналата година Херберт Дийс.

pak she go duhame………………………….

1 коментар

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

БГ звезди
БТВ прекали с Мария Силвестър, не могат да ѝ вземат думата

кадри bTV Водещата на „Бригада Нов дом” Мария Силвестър буквално превзема ефира на bTV тази седмица. Нейното присъствие започна с едно от най-обсъжданите предавания в родния ефир, продължава през участието ѝ в сериала „Алфа”. На всичко отгоре зрителите ще я виждат всеки ден като седмичен коментатор в „Преди обед”. Още …

Блиц Новини
Най-харесваната двойка напусна „Един за друг“

Кадри Нова ТВ Една от най-харесваните двойки от романтичното риалити „Един за друг“ напусна предаването на крачка от финала. Дилян и Петя се изправиха на елиминации срещу Сияна и Светослав и решаващият глас за това дойде от хората, които те смятаха за свои най-добри приятели Галена и Петър. Петя повече …

Блиц Новини
Доктор Ненков: Трябва отношение на лекар към пациент

Кадри Нова ТВ Вече всички са свикнали където и да се появи д-р Мирослав Ненков да има забавни истории, вицове и много смях. Драмата с личният му лекар Атанас Пелтеков имат такива в излишък и разказаха някои от тях пред Лора Крумова. Идва пациент за консултация. Става въпрос за дама, …

error: Content is protected !!