fbpx

„Флагман“: Коя е жената в инвалидна количка с Валери Симеонов?

www.flagman.bg

Бившият вицепремиер прави една и съща разходка в неделя вече шеста година

Бившият вицепремиер Валери Симеонов, който бе притиснат от Бойко Борисов да подаде оставка заради нестихващите срещу него протести на майки на деца с увреждания, които той нарече „група кресливи жени”, е уловен от фоторепортер в морската градина на Бургас в неделя в този вид.

В черна тениска с надпис на любимия му „Юрая хийп” и с тъмни очила, водачът на НФСБ в парламента бута с обичайния си сериозен вид инвалидна количка, в която е настанена възрастна жена. Това е 88-годишната му майка Керанка, която е в тежко здравословно състояние след прекарани няколко последователни инсулта.

Някогашната учителка със строг характер е напълно обездвижена, но е с ясно съзнание и памет, държи на контакта със сина си, който вече шеста година я разхожда в събота или неделя по един и същ маршрут. Двамата поемат от дома й в жк „Зорница” към Морската градина, стигат до моста и се връщат обратно.

Симеонов прави това упражнение през всичките сезони, тъй като това е единствената й възможност да излезе на чист въздух, тя държи на неговото присъствие, а времето прекарано със сина й е единственото нещо, което я кара да се чувства жива и да поеме храна. През последните три години той се прибира за уикендите в Бургас заради нея като по график. И двете му пораснали деца живеят в София, а баща му Симеон живее в къщата им в с. Зараево, Поповско. Заради необходимостта от специфични грижи, г-жа Симеонова е останала в апартамента им, в близост до многопрофилната болница.

Патриотичният лидер никога не е споделял пред близки, че грижата за безпомощната му майка му тежи.

Валери Симеонов напусна поста си в правителството през декември м.г., при обсъждането на законопроекта за хората с увреждания, защитавайки работодателите, върху които трябваше да падне бремето да осигурят ресурс за по-добър живот на инвалидите в общестото като цяло. Симеонов обяви публично, че законът е „заченат в грях“ и е „опит да се угоди на една група кресливи жени, които спекулираха с децата си.”

В последствие той не се отказа от тези свои думи и не пожела да се извини.

За мен това единственият политик който се застъпва ,за по бедните хора,,, пенсии,,,патриот,,вьрши нещо реално,,,, другите ако им дадат ПАРИ,,,крещят!

Браво на Валери! Кой каквото ще да приказва за него, но щом глада така грижливо майка си значи е свестен човек!

2 коментара

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

USA news
Alla Pugacheva is now Israeli

Frame Telegram Israel’s ambassador to Russia, Simon Halperin, said that Alla Pugacheva had successfully integrated into the country. In an interview with TASS, she also added that she considers the most successful singer in the USSR and Russia to be an Israeli citizen, as well as other emigrants from Russia. …

Блиц Новини
Гала ще става баба, Мари очаква първа рожба

Снимки социални мрежи Дъщерята на Гала – Мари, е в очакване на първото си дете. Бъдещата майка сподели щастливото събитие в социалните мрежи. „Можем да се обзаложим, че коремът ми не е от козунаци”, написа Мари, дни след Великден. „Това е най-хубавата новина, която съм чувала от времето, в което …

Блиц Новини
Кой да знае? отново стартира

Кадри БТВ Следващата седмица приключват всички риалити формати, които гледахме всяка вечер вече три месеца. Ще научим кои са победители в Хелс китчън, дамата на сърцето на Алек в „Ергенът“ и най-добрият имитатор от „Като две капки вода“. Затова и от БТВ съобщиха, че връщат на екран едно забавно предаване, …

error: Content is protected !!