fbpx

Филм за спорна варненска забележителност обра овациите на Берлинале

Представиха филм за Гьола във Варна на Берлинале

Филм за Топлата вода във Варна бе представен на последното издание на престижния международен фестивал Берлинале. Лентата е озаглавена “Гьолът”, както е известен безплатният и неподдържан басейн с гореща минерална вода на централния плаж във Варна. Минералният басейн на Офицерския плаж е наричан и „пенсионерски СПА център“.

Филм за спорна варненска забележителност обра овациите на Берлинале
Die Grube, Facebook

„Хората седят в горещата вода, облегнати на стените на басейна, и философстват за живота. Тук се сблъскват лични и политически възгледи, които разказват за обществените промени и застоя в един от краищата на Европа“, бе отбелязано в пресинформацията на Берлинале за филма.

Филм за спорна варненска забележителност обра овациите на Берлинале
Die Grube, Facebook

Режисьор на документалната лента е българката Христиана Райкова, която е родом от Варна, но учи и работи в Германия.
„Гьолът” е бил прожектиран на Берлинале в средата на февруари. Бил е приет много добре и залите са били пълни. Сред гостите на прожекциите са били и героите във филма – Александър Атанасов, Генади Радомиров, Димчо Иванов и Борислав Костадинов, разкри Райкова пред Дарик.

Филмът е сниман в продължение на 3 години, а заснетият материал е около 100 часа. И нещо любопитно – докато са снимали, почти всички от екипа на Райкова са се изкъпали в басейна със спорна слава.

Филм за спорна варненска забележителност обра овациите на Берлинале
Die Grube, Facebook

„Заглавието е като иронична закачка. Гьолът предполага някакво ужасно, отблъскващо място. Но в нашия филм не е такова”, отбеляза режисьорът.

Планирано е излъчване на 73-минутния филм по немската телевизия през 2020 г. Обмисля се прожекция на документалната лента и във Варна.

Няма коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Блиц Новини
Шеф Кустев за скандала със Сашо Кадиев: Преди да ме ядоса, да пита майка си!

кадри bTV От няколко дни зрителите на bTV очакват с интерес новия епизод на „Аз обичам България”. Основният им мотив е да видят ще яде ли Сашо Кадиев бой от шеф Кустев. От кадрите в аноннса за играта се вижда, че актьорът и звездата на „Мастършеф” не просто се карат, …

Блиц Новини
Мила Михова вдигна скандал на Криси от „Ергенът” на живо по БТВ

кадри bTV Оперната певица Мила Михова надскочи ролята си на коментатор на любовното риалити „Ергенът” и буквално се скара на една от отпадналите участнички. Това беше Криси Горджъс, която в последните епизоди беше особено заядлива, най-вече към една от останалите „ергенки” – Екатерина. Михова реши да използва студиото на bTV, …

Блиц Новини
Снаха спря играта на свекърва си в „Стани богат“

Кадри: бТВ Ваня Балтакова, която дълги години е работила в библиотеката на Софийски университет, а сега е пенсионер, се представи на високо ниво в „Стани богат“ и спечели 5000 лева. За 1000 лева тя бе попитана: „С проектирането на какви обекти се занимава основно ландшафтната архитектура“?“ – Паркове и градини, …

error: Content is protected !!