fbpx

Учителските заплати скачат на 1500 лева

Очакваме следващото увеличение на учителските заплати – с 20%, да е факт или януари или март месец. Това ще е стъпка в правилната посока така, че до края на управлението на това правителство учителската заплата ще достигне или ще изпревари 1500 лева. Това каза в сутрешния блок на Нова телевизия Юлиян Петров от КТ „Подкрепа“.

Навсякъде по света обаче учителят е учител заради признанието и кредита на доверие към него. Професията на учителя по света е уважавана от децата и е освободена от несвойствените проблеми, характерни за българския учител, като например това да отделя часове за писане на доклади, отчети и прогнози. От това ученикът няма полза, родителят няма полза и обществото няма полза. Над 70% от учители казват, че в последните години не усещат намаляване на бумащината, заяви Петров.

Българският учител е подложен на сериозен стрес за постигане на високи резултати, без необходимото съдействие от страна на родителите и обществеността. Стои и въпросът за дисциплината – например, когато ученик е наказан по-строго и има недоволство от страна на родителите, се случва да бъдат отменени решения на педагогически съвети, посочи синдикалистът.

Българският учител има нужда от защита и кредит на доверие, каза още Юлиян Петров.

Писна ни от обещания , защото съм сигурна ,че правителството няма да изкара мандата си !

Ох ,това което ще напиша е толкова банално ,и все пак -без качествено образование и здравеопазване нямаме никакъв шанс да опазим името си България !Но с тази алчност и бог не ще ни спаси !

Отново ни купуват съвестите. Срещу какво ли? Може би ще поискат от нас да доносничим срещу деца и родители, за да бъдат законно крадени българските деца от родителите им и давани в приемни семейства, сещате се какви. Може би ни плащат да станем съучастници в превръщането на България във втора Норвегия? Не, не, нямам предвид чистите плочки и алеи и високия жизнен стандарт. Имам предвид ужаса, наречен БАРНЕВАРН. Може би ще поискат от нас да учим децата на инцест? Да им обясняваме, че педофилията си е в реда на нещата, нещо като „креативни игри за елита“? Или пък да им правим ролеви игри „как да си сменим пола“? Нещо се крие зад всичко това, което изглежда на пръв поглед прекрасно и апетитно.

Това е брутна заплата, сами сметнете данъците и осигуровките , тогава ще разберете нетната.

Царя дава ама пъдаря не дава

Тони! Колко сте права! Адмирации за разсъжденията ви!

Учител- пенсионер съм. И това беше моята детска мечта. Сега, при условията, при които са поставени колегите не бих издържала!!! Бумащината идва в много повече! Учебните програми, по които се работи са отвратителни! Пиедестала на който е поставен един учител е унизителен. В много случаи, директорите са заставяни от по-горните нива на управление да се държат некоректно с колегите си?! Родителите са агресивни! Лъжа е от страна на управляващите, че увеличават заплатите! Реално погледнато един учител взема заплата малко над минималната заплата определена за страната. На всичко отгоре и забавят увеличението с месеци, след като обявят, че ще има такова! За СЪЖАЛЕНИЕ го казвам жалко е да си учител! Явно лошо сме научили тези, които ни управляват!!!! И за доказателство на написаното от мен отговорете на въпроса- защо един учител- пенсионер с 42 години трудов стаж взима малко над минималната пенсия??? Съжалявам ги работещите колеги! Учудвам се на тяхното търпение?!!!!

„Трай, Коньо, за зелена трева!“ – 1500 лева, ама до края на мандата! А дотогава някакви 20%, които няма да покрият данъците и осигуровките, плащани до сега. Да не говорим за инфлацията. А дават ли си сметка управляващите, че един учител ходи ежедневно на работа, 4 – 6 часа преподава, решава проблеми с всякакви ученици, троши нерви, а след това е принуден още минимум 6 часа да се подготвя за следващия ден, да попълва какви ли не бумаги, да пише доклади, да проверява тестове и контролни…. а му е необходимо време и за общуване с родители, посещение на ученици, за допълнителна работа с изоставащи, а води и разни кръжоци… И на края, ако доживее до пенсия, получава малко над минималната…

8 коментара

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Блиц Новини
Пилот накара Ники Кънчев да онемее в „Стани богат“

Кадри: бТВ Станислав Кертиков продължи по емоционален начин блестящата си игра в „Стани богат“ тази вечер. След като се настани отново в стола на богатството, пилотът на самолет успя да докосне сърцето и душата на Ники Кънчев с признанието защо е решил да участва в телевизионната игра по бТВ. „Тук …

Блиц Новини
Луковит пропищя от щъркел, който кълве автомобили

Кадри Нова ТВ Малко комична история за агресивен щъркел разказаха хора от Луковит, но истинска. Те разказват, че животното кълве калници, сваля боята и нищо не може да го прогони от автомобилите. Щъркелът тормози Луковит и след завръщането си в града и поведението му дори ескалира. Часове след приземяването си …

Блиц Новини
Евгени Димитров – Маестрото: Търсим колоритни личности за „Бягство към победата“2

Кадри БТВ „Бягство към победата“ е едно риалити малко позабравено, тъй като минаха доста години от първото такова приключение, организирано и осъществено тогава от екипа на Слави Трифонов. Продуцентът му Евгени Димитров – Маестрото и отговорният редактор Йордан Свеженов споделиха любопитни подробности от подготовката в ефира на БТВ. Няма нито …

error: Content is protected !!