fbpx

Учени: Цветовете, които носите, разкриват вашата личност

Източник: Обекти

Дори гардеробът ви да е пълен с дрехи в най-различни цветове и нюанси, винаги има цвят, който предпочитате, в който се чувствате по-уверени и по-сигурни. Това е цветът, който отразява вашия характер, казва стилистът Дейвид Зила, автор на книгата Color Your Style. Ето какво казват цветовете, които носите, според експерти, цитирани от Bright Side.

11. Черно

„Черното е цвят, който се приема сериозно“, казва Карън Хeлър, експерт по мода и стил.Според изследванията в областта на психологията черното се възприема от повечето хора като знак за престиж, сила, сериозност и интелигентност. Неслучайно, в много европейски университети, дипломантите са облечени с черни мантии.Хората, които предпочитат да носят черно, са амбициозни, целенасочени, но и чувствителни. Обикновено те са емоционални и лесно възбудими, въпреки че често се опитват да го скрият. Черният цвят им помага да пренасочат вниманието на околните от външния вид към личността, тъй като за тях са най-важни вътрешните качества.

10. Кафяво

Кафявото е цветът на земята, на нещо надеждно, силно и стабилно. Така се възприемат и хората, които носят кафяво. Любителите на този цвят са донякъде консервативни, уважават по-възрастните, търсят мир, стабилност и сила във всичко. Една жена с кафява рокля или мъж с кафяво яке създават впечатлението за надежден, интелигентен и рационален човек.

9. Синьо

Лиза Джонсън Мандел, психолог и журналист, пише: „Синьото е най-подходящият цвят, ако се явявате на интервю за работа, защото внушава увереност и надеждност. Ето защо много работни униформи или костюми са сини.Учени от Университета на Британска Колумбия, провели проучване за влиянието на цветовете, са установили, че по-тъмните нюанси на синьото имат успокояващ ефект. Хората са склонни да свързват синьото с качества като интелигентност, доверие, ефективност и спокойствие.

Сините нюанси на облеклото са предпочитани от внимателни, учтиви и дори срамежливи хора. Както казват психолозите, може да очакваме човекът в синьо да стане добър родител или изключителен служител. Спокойствието е едно от най-ценените качества на този тип хора.

8. Зелено

Според учени от Амстердамския университет зеленият цвят поддържа добро настроение, както в самите нас, така и в околните. „Зеленото е приятно, защото ни напомня за природата, носи усещане за покой и задоволство“, казва Леатрис Айземан, изпълнителен директор на института Pantone Color и автор на книгата More Alive With Color. Хората, които предпочитат зелено, често водят активен обществен живот, живеят в комфортна среда и са финансово стабилни. Обикновено са вниматели, грижовни и добросърдечно.

7. Лилаво

В миналото пурпурът е бил запазена малка за аристокрацията и висшето общество. Той е носел внушение за високо положение, богатство и лукс. Известно е, че Клеопатра е била луда по лилавото. В онези времена само богатите можели да си позволят да се украсяват с виолетови нюанси. Днес почитателите на този цвят демонстрират креативност, интуиция и любов към изкуството. Хората, които носят лилаво, са емоционални и чувствителни. Те са мечтателни, чувствени и склонни към мистицизъм. Известни са и като непредсказуеми – общуването с тях може да е истинско предизвикателство.

6. Червено

„Червеното е цветът на страстта и силата. Изберете този цвят, ако искате да впечатлите някого“, съветва Кени Фримпонг, управител на марката италианско мъжко облекло Eredi Pisano.

Ярките нюанси на червеното привличат вниманието върху човека, който ги носи. Свързваме червеното с енергия, движение и възбуда. Психолози от Университета в Рочестър са установили, ч жените, носещи рубинени оттенъци, са най-привлекателни за мъжете. „Червеният е стимулант за мъжете“, твърди Аби Калиш, професор по психология в Медицинската школа на Източна Вирджиния в Норфолк. Хората, които често носят червено, са ярки личности, лесно възбудими, леко егоцентрични и склонни към пристрастявания.

5. Жълто

Жълтото е цветът на щастието, слънцето и смеха. Проучванията показват, че жълтият цвят увеличава производството на серотонин в мозъка, ускорява метаболизма и повишава настроението на всички наоколо. Освен това жълтото повишава концентрацията и вниманието, затова често присъства върху билбордове, рекламни сайтове, пътни знаци и улична маркировка. Според експерти жълтите нюанси в облеклото са предпочитани от активни, творчески и екстравагантни натури. Това са ярки мечтатели и авантюристи, готови да изследват и завладяват.

4. Бяло

Бялото е символ на свобода, чистота, невинност и простота. Ето защо много хора избират бялото, когато чувстват, че имат нужда от нов старт или започват нов етап в живота. Белият цвят привлича надеждни хора, които обичат свободата и имат оптимистичен поглед към живота. Те са подредени и организирани във всичко, което правят, обичат новото и се стремят към съвършенство. Бялото може да бъде избрано от най-различни типове хора. Това е неутрален цвят, който рядко отблъсква другите.

3. Розово

Бледорозовото е „момичешки“ цвят, любим избор на родителите за бебешки дрешки, на куклите на Барби и плюшените мечета. Въпреки това, носен от хората в по-зряла възраст, меките нюанси на розовото сигнализират умереност, мекота и вкус към детайла. Бледорозовото се възприема като топъл, женствен и успокояващ цвят. В някои затвори стените се боядисват в розови нюанси, за да се намали нивото на агресия.Според психолозите любителите на розовото са романтични, оптимистични и самодоволни (в добрия смисъл на думата). Обикновено това са благоразположени хора, които високо ценят комфорта.

2. Оранжево

Оранжевото е топъл и жизнен цвят, който носи весело и празнично настроение. Хората, които обичат да носят оранжево, са оптимистични, енергични и ведри, те обичат промените и са адаптивни. Въпреки че понякога може да изглиждат леко несериозни, често те са амбициозни и разсъдливи.

1. Сиво

Както стилистите обичат да казват, сивото е цветът на баланса – той не е нито тъмен, нито светъл. Ако човек има много сиви дрехи, това обикновено означава, че се стреми да остане невидим. Сивото демонстрира спокойствие, предвидимост и зрялост. Много хора се обръщат към сивото в по-зрелите си години. Тъй като сивото е неутрален цвят, изключително трудно е да се характеризират хората, които го предпочитат. Това може да е свенливата „сива мишка“, готова чинно да спазва всички правила, така и безкомпромисната рационална личност, която никога не поддава на емоции. Така или иначе, повечето хора, които предпочитат сивото, не обичат да привличат вниманието и се стремят към неутралност.

 

Няма коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Блиц Новини
Мистерия с изгонването на Васка от „Ергенът“, ето какво скриха продуцентите

кадри bTV, YouTube/Надкаст Огромната част от аудиторията на “Ергенът” са жени. Малкото мъже, които гледат риалитито, пък най-вероятно ще спрат, след като вече я няма Васка. Тя беше еднолична шампионка по мъжки интерес в този сезон и този факт се отбелязва от всички коментатори. Защо обаче Васка си замина? Официалната …

USA news
Horoscope for Friday, March 29: Your phone should not pick up a sign

Pixabay On March 29, Taurus better not pick up their phone. Here is the horoscope from the Lama: Aries During this day you will find a brother in reason. Or a sister. In other words, you will meet a member of the opposite sex who will think and feel the …

USA news
On March 29, Friday, name day celebrates a heroic name

On March 29, Friday, name day celebrates a heroic name On March 29, name day is celebrated by everyone who bears the name Marco. Marko is the ancient Hebrew for wrestler. According to the Latin reading, however, the name is translated as masculine. In the reign of Emperor Constantine the …

error: Content is protected !!