fbpx

Учени установиха кое е най-мръсното място в колата, с повече бактерии от седалката в тоалетна

auto.blitz.bg

Всички знаят, че салонът на автомобила е място, на което се концентрира много мръсотия и бактерии. Ново проучване на учени обаче доказа, че това е едно от най-мръсните места на планетата!

Американският сайт CarRentals.com, посветен на бизнеса с коли под наем, проведе интересно проучване сред потребителите. Хиляда шофьори разказаха колко често мият салона на автомобилите си. Резултатите са шокиращи – 32% от анкетираните признаха, че го правят изключително рядко – не повече от веднъж годишно!

По данни на Националния център за биотехнологична информация на САЩ, интериорът на колата е едно от местата с най-висока концентрация на патогенни бактерии на планетата. По отношение на броя им, той дори изпреварва обществените тоалетни и се приближава до канализацията.

 

Най-мръсното място в салона е воланът. Според лабораторния анализ се оказа, че той е четири пъти по-мръсен от седалка в обществена тоалетна, пише Automedia.

За сравнение бактериолозите взеха проби от автомобилен волан, екрана на смартфон, бутони на асансьор във висока сграда и седалка в обществена тоалетна. Измерени бяха броят на патогенните бактерии на квадратен сантиметър. Оказа се, че на волана има 629, само 100 са на екрана на мобилния телефон, 313 на бутона на асансьора и 172 на седалката на обществената тоалетна.

Няма коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Блиц Новини
„Бягство към победата“ 2 очаква нови приключенци

Кадри „Шоуто на Слави“ архив Едно позабравено шоу от далечната вече 2009 година стартира отново в ефира на БТВ. Тогава то бе част от „Шоуто на Слави“, сега също се продуцира от Евгени Димитров. Кастингът е вече отворен и желаещите да се впуснат в приключението могат да се запишат за …

Блиц Новини
Михаела успя да направи всички свои врагове в Хелс китчън

Кадри Нова ТВ Провал след провал в червената кухня и непрекъснатите караници на висок тон взеха жертва и това е Кирил, който се превърна в поредния елиминиран готвач. Участникът влезе с висока заявка и впечатляваща биография, но така и не показа какво може. Кирил бе сред основните виновници за провалената …

Блиц Новини
Въпрос за планети провали Радо от Сливница в „Стани богат“

Кадри бТВ Радослав Иванов от Сливница достави удоволствие на зрителите с играта си в „Стани богат“ тази вечер. Радо, който изгражда системи за видеонаблюдение и прави исторически възстановки на ключови битки от българската история, не се затрудни с първите пет въпроса и стигна лесно до първата си сигурна сума от …

error: Content is protected !!