fbpx

Учени от Харвард посочиха кои жени живеят най-дълго и щастливо

Много самотни жени отглеждат котки и кучета, но тези са решили да тръгнат по друг път. Вместо да търсят щастие в животинки, те са се отдали на друго. Учени от Харвард успяват да докажат, че жените, които правят това са много по-щастливи и живеят значително по-дълго. 

Отношение тук има положителния ефект на растенията върху продължителността на женския живот. Според проучване на учени от Харвард, жените, които живеят заобиколени от голямо количество растителност, не само живеят малко по-дълго, но и изглеждат много по-здрави, не само физически, но и психически.

Затова вземете пример и сложете няколко нови растения на вашия прозорец или на масата.

Изследване, подкрепено от Харвардската школа за обществено здраве и женската болница в Бригам, показа, че жените, които живеят в домове, заобиколени от голям брой растителност, имат значително по-ниска смъртност в сравнение с тези, които живеят в райони с ниски нива на растителност по света.

Резултатите от това проучване бяха публикувани през 2016 г. и станаха първото общонационално проучване на връзката между растенията и здравето на жените.

След известно време, живееща в една и съща къща с голям брой представители на флората, жена споделя, че резултатите от изследването са наистина много верни, тъй като успяла да се почувства много по-добре.

„На първо място, зеленината успя да повлияе на психическото ми състояние“, споделя тя.

„И това е разбираемо, тъй като отдавна е известно, че редовните разходки и живот в близост до паркове, гори, зелени площи и пешеходни пътеки наистина са в състояние да увеличат шансовете на жените за социална комуникация, а редовното упражняване в района с ниско съдържание на замърсители във въздуха е положително влияе върху здравословното състояние“, разказва още.

Жената спдоеля, че в близост до къщата й няма парк и затова е засадила растения в дома си. Те са оказали изключително положителен ефект върху психическото й здраве, а настроението й значително се е подобрило.

Тя е убедена, е растенията понижават риска от депресия.

Можете да изберете точно цветята, които най-силно ви впечатляват. Така че, гледайки ги, ще се насладите на техния вид и ще изпитате всички ползи за здравето и дълголетието.

Освен това растенията в къщата ще повлияят на чистотата на въздуха и ще върнат налягането ви в норма.

„По съвет на специалисти аз украсих къщата си с красиви растения, които перфектно насищат въздуха с пречистен кислород. Те включват алое вера, гербер, каучуково растение, плачещи смокини и змийско растение, известно още като „майчин език“, разкрива още тя. /jenata.blitz.bg

Няма коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Блиц Новини
Валерия от „Ергенът“ отново се изкара жертва пред Алек

Кадри БТВ Историите на студентката Валерия край нямат. Опитите й да прелъсти най-желания мъж в страната в момента нямат граници. Във вечерта на коктейлите тя сподели на Алек нещо много съкровено за себе си, от което той беше силно изненадан или поне това показа. Последният ми приятел беше пиян, той …

Блиц Новини
„Бягство към победата“ 2 очаква нови приключенци

Кадри „Шоуто на Слави“ архив Едно позабравено шоу от далечната вече 2009 година стартира отново в ефира на БТВ. Тогава то бе част от „Шоуто на Слави“, сега също се продуцира от Евгени Димитров. Кастингът е вече отворен и желаещите да се впуснат в приключението могат да се запишат за …

Блиц Новини
Михаела успя да направи всички свои врагове в Хелс китчън

Кадри Нова ТВ Провал след провал в червената кухня и непрекъснатите караници на висок тон взеха жертва и това е Кирил, който се превърна в поредния елиминиран готвач. Участникът влезе с висока заявка и впечатляваща биография, но така и не показа какво може. Кирил бе сред основните виновници за провалената …

error: Content is protected !!