fbpx

Учени алармират! Това е най-токсичната храна в света! Вижте защо трябва да спрете да я ядете

Рибата винаги се е смятала за здравословна храна, но когато става дума за днешната развъждана сьомга, експертите казват, че това не отговаря на истината.

Отглежданата сьомга е доказала, че е пет пъти по-токсична от всеки друг тестван хранителен продукт. Всъщност норвежкият екологичен активист Кърт Одекалв твърди, че днешната отглеждана в рибовъдни стопанства сьомга е една от най-токсичните храни в света и добавя, че отглеждането на сьомга е „бедствие както за околната среда, така и за човешкото здраве“, пише zdrave.to.

„Не препоръчвам бременни жени, деца или млади хора да ядат сьомга, отглеждана в стопанства. Не е известно както количеството токсини, които съдържат сьомгата, така и как тези химикали засягат деца, юноши и бременни жени „, каза д-р Ан-Лийс Бърч Монсен, биолог от Университета в Берген в Норвегия.

Тя добавя, че замърсителите, открити в отглежданата сьомга, имат отрицателен ефект върху развитието на мозъка, има връзка към развитието на аутизъм и че засягат други органи на органи в имунната система и метаболизма на организма.

Освен това, според Living Tradition, яденето на повече от веднъж на сьомга, отглеждана в стопанства, в рамките на един месец може да увеличи риска от развитие на рак в бъдеще поради химикалите в месото и високите нива на диоксините, които то съдържа. Също така се казва, че осигурява на тялото ви по-високи нива на възпаление, което води до много заболявания, включително диабет, артрит, коронарна артериална болест и болестта на Алцхаймер.

Сега, повече от всякога, е невероятно важно не само да се съобразявате с това, което ядем, но и да знаете откъде идва и какво съдържа. Нашето здраве и животът зависят от него.

На следните снимки може да видите разликата как изглежда месото на дивата сьомга и тази, отглеждана в стопанства.

„Това е най-токсичната храна в света!“ и
“ Не е известно както количеството токсини, които съдържат сьомгата, така
и как тези химикали засягат деца, юноши …“

Това не е ли противоречие ?

1 коментар

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Блиц Новини
Снаха спря играта на свекърва си в „Стани богат“

Кадри: бТВ Ваня Балтакова, която дълги години е работила в библиотеката на Софийски университет, а сега е пенсионер, се представи на високо ниво в „Стани богат“ и спечели 5000 лева. За 1000 лева тя бе попитана: „С проектирането на какви обекти се занимава основно ландшафтната архитектура“?“ – Паркове и градини, …

Блиц Новини
Киара след изгонването: Губила съм си времето в „Ергенът”

кадри bTV Поредната отпаднала от „Ергенът” хубавица заяви, че след като е изгледала предаването, си е дала сметка, че си е изгубила времето да преследва Алек. Киара Маджарова осъзнала това след като чула коментар от главния герой в шоуто, че не е негов тип човек, въпреки че го привлича по …

Hell's kitchen
Кой ще смени шеф Ангелов в „Хелс китчън”? Всички тръпнат в очакване

кадри Нова телевизия Кой ще води Кухнята на Ада, след като шеф Виктор Ангелов хвърли куртката? Въпросът вълнува всички фенове на шоуто, които видяха драматичния изход на водещия в сряда вечер. Шеф Ангелов се отказа да се занимава повече с кандидатите за наградата от 100 000 лева, след като те …

error: Content is protected !!