fbpx

Утре Марешки и Цветанов щели да сключат сделката на годината

www.flagman.bg

Така от БСП определиха предстоящите преговори между ГЕРБ и „Воля“ – затова медиите трябвало да присъстват на тях

В момента цари пълен хаос. Това обясни на пресконференция лидерът на БСП Корнелия Нинова във връзка с проблема с новите пенсии. Днес от правителството обявиха, че ще предприемат мерки по отношение на ощетените новопенсиониращи се български граждани.

Според Нинова обаче мерки е трябвало да се предприемат отдавна, а не чак сега. Тя смята, че хаос има в много направления.

„От тяхната претенция за управление на стабилността и правителство на стабилността остана управление на хаоса във всички системи на държавата. Така не може да се управлява държава и постоянно да се ощетяват хората – в повечето случаи най-бедните и най-уязвимите“, възмути се Корнелия Нинова.

Според Драгомир Стойнев от Изпълнителното бюро на БСП, този хаос си има и цена.

„И може би утре в храма на българската демокрация – българския парламент, най-високата институция в една парламентарна република, а именно Народното събрание, ще има сделка. И тази сделка ще бъде между г-н Цветанов и г-н Марешки. И затова ние искаме да знаем, първо, какъв е предметът на тази сделка. Искаме да знаем и каква ще бъде цената на оцеляването на кабинета на ГЕРБ. Защото без тази сделка кабинетът пропада. Считаме, че българският народ трябва да знае параметрите на тази сделка и затова желаем вие, медиите, да присъствате на тези разговори. Да не се правят в затворени врати, а вие да присъствате от началото до края, така че българските граждани, българските гласоподаватели, българските данъкоплатци да знаят политическата цена на оцеляването на кабинета. Това е сделката на годината и тя по никакъв начин не може да бъде осъществена на тъмно, задкулисно, на затворени врати – така, както са работили досега. Този целият хаос може да продължи и искаме да знаем каква е цената, за да продължи този хаос“, коментира Стойнев.

Той има предвид заявката от края на миналата седмица на лидера на партия „Воля“ Веселин Марешки да проведе разговори с ГЕРБ тази сряда. Марешки тогава изненадващо обяви, че формацията му напуска парламента като БСП. На другия ден обаче обаче депутатите му се появиха и осигуриха кворума в пленарната зала.

Водачът на „Воля“ изкоментира, че окончателно решение дали да напуснат Народното събрание щели да вземат след среща с ГЕРБ в сряда – 20 март.

В момента кворума в парламента се крепи именно на хората на Марешки, понеже БСП и ДПС не се регистрират, а управляващите винаги имат недостиг на няколко депутати.

Затова и Драгомир Стойнев обясни, че утре щяло да има ключова среща между председателя на парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов и водача на „Воля“.

По повод призива за прозрачност и за допускане на медиите на тази среща Корнелия Нинова бе попитана дали ще бъдат допуснати медиите на следващия Национален съвет на БСП, когато се реди евролистата на партията.

Нинова обаче обяви, че заседанието ще е закрито за журналисти и че това няма да ощети прозрачността. Тя призова медиите да имат такъв интерес и към другите партии.

Лидерката на БСП отказа да отговори дали ще подкрепи Сергей Станишев за участие в листата за евровота, като обясни, че има мнение, но няма да го споделя публично.

По отношение на въпроса с пенсиите Корнелия Нинова отхвърли твърденията на управляващите, че е имало консенсус по въпроса.

Тя каза, че и през 2015 г., и през 2018 г. БСП се е противопоставила на това в парламента, но мнението им е било пренебрегнато.

Първия път реформата била прокарана от ГЕРБ и АБВ, а втория път – от ГЕРБ и „Обединени патриоти“.

БСП предложили алтернативен модел, но нищо от него не било прието.
Автор: Лъчезар ЛИСИЦОВ

NINOVA NE MOJE DA GOVORI OT IMETO NA CELIYAT BAL. NAROD–– NE E OPALNOMOTSHENA !!!!

Тебе пък г-жа лъжа, как нямаш капка срам и си толкова дебелоока, просто ти се чудя! Но повече ме учудват хората, които все още ти вярват. Дали го правят по вътрешно убеждение или просто по инерция не знам, но си е голям срам!

Някои хора се чувстват неудовлетворени от живота си,но не могат да приемат,че сами са си виновни. Нинова им сочи с пръст към ГЕРБ и те се вторачват в посоката като зомбирани.Такъв е електоратът на БСП – нискообразовани и възрастни хора, без особена перспектива.

ЗСЩО ДА НЕ МОЖЕ. А КАК Б.Б. ЦВ.ЦВ. РЕШАВАТ КАЗУСИ ОТ ИМЕТО НА НА БГ.НАРОДА.?НО НЯМА ПО КОРУМПИРАНО ПРАВИТЕЛСТВО ОТ НАСТОЯЩОТО.! ! !.

cjlata politi4aska klasa sa dolni l1jci i izmamnici,prizovavam nikoi da ne glasuva za tjh……………

5 коментара

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Блиц Новини
Евгени Димитров – Маестрото: Търсим колоритни личности за „Бягство към победата“2

Кадри БТВ „Бягство към победата“ е едно риалити малко позабравено, тъй като минаха доста години от първото такова приключение, организирано и осъществено тогава от екипа на Слави Трифонов. Продуцентът му Евгени Димитров – Маестрото и отговорният редактор Йордан Свеженов споделиха любопитни подробности от подготовката в ефира на БТВ. Няма нито …

Блиц Новини
Проф. Рачев: Хората тръгнаха по любимите ми камизолки заради температурите

Кадри БТВ Няколко дни с високи температури напомниха, че лятото не е далеч, но циклон ни върна в реалността като понижи температурите, дори и под обичайните за това време на годината. Динамично и хладно време, паднаха хубави валежи точно където трябва. Вече не се притесняваме за туризма по черноморието. Как …

Hell's kitchen
Симона и Митко се събраха в Хелс китчън

Кадри Нова ТВ Драмата и междуличностните отношения взеха връх в Кухнята на Ада. Вече не се обръща внимание толкова на готвенето. То в повечето случаи се оказва провал и при двата отбора. След един такъв неуспех на вечерна резервация от предаването си тръгна и Славейко, като сините останаха само трима. …

error: Content is protected !!