fbpx

Условия при които първият ден болнични ще се плаща

Д-р Даниела Дариткова, председател на ПГ на ГЕРБ, коментира в сутрешния блок на БНТ коментира предложението на управляващите първият ден от болничните да не се плаща.

Тя заяви, че това ще накара хората да се замислят дали може да изчакат и да се лекуват преди да си вземат болнични.

Д-р Дариткова обяви, че и на нея самата ѝ е трудно като практикуващ лекар някой път с тези болнични.

Припомняме ви, че вчера на съвместен брифинг на ГЕРБ, НФСБ и ВМРО бе обявено, че е внесено предложение минималната пенсия да стане 250 лв., първият ден от болничните да не се заплаща и да се предприемат социални мерки във връзка с децата, посещаващи ясла и градина.

Малко след брифинга синдикатите веднага реагираха и поискаха спешна среща с премиера Бойко Борисов.

Дариткова обясни, че сумите, които се изплащат за тези дни са нараснали от 313 милиона лева до 632 милиона лева. Това затруднява както държавното обществено осигуряване, така и работодателите, заяви тя.

„Темата са разисква дълго време. Не е предложено никакво разумно и рационално решение“, каза още д-р Дариткова.

Според нея от коалицията предлагат една стъпка напред към това да се помисли как може да се ограничи неправомерното ползване на болнични.

Тя обясни, че мерките няма да важат за малките деца, за родителите, които ползват болничен за гледане на болно дете и за пострадалите при трудова злополука. За приетите в болница по клинични пътеки механизмите са различни, напомни д-р Даниела Дариткова.

Няма коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Блиц Новини
Пилот накара Ники Кънчев да онемее в „Стани богат“

Кадри: бТВ Станислав Кертиков продължи по емоционален начин блестящата си игра в „Стани богат“ тази вечер. След като се настани отново в стола на богатството, пилотът на самолет успя да докосне сърцето и душата на Ники Кънчев с признанието защо е решил да участва в телевизионната игра по бТВ. „Тук …

Блиц Новини
Луковит пропищя от щъркел, който кълве автомобили

Кадри Нова ТВ Малко комична история за агресивен щъркел разказаха хора от Луковит, но истинска. Те разказват, че животното кълве калници, сваля боята и нищо не може да го прогони от автомобилите. Щъркелът тормози Луковит и след завръщането си в града и поведението му дори ескалира. Часове след приземяването си …

Блиц Новини
Евгени Димитров – Маестрото: Търсим колоритни личности за „Бягство към победата“2

Кадри БТВ „Бягство към победата“ е едно риалити малко позабравено, тъй като минаха доста години от първото такова приключение, организирано и осъществено тогава от екипа на Слави Трифонов. Продуцентът му Евгени Димитров – Маестрото и отговорният редактор Йордан Свеженов споделиха любопитни подробности от подготовката в ефира на БТВ. Няма нито …

error: Content is protected !!