fbpx

Управляващи и опозиция се обединиха! Приеха обща позиция по въпросите за миграцията (снимки+видео)

Кадри novini.bg

Управляващи и опозиция приеха обща позиция по въпросите за миграцията.

Общото решение бе прието единодушно с 177 гласа „за“.

Депутатите задължиха Министерски съвет да не подписва двустранни споразумения за обратно приемане на мигранти. Те задължиха правителството и да внесе в Народното събрание позиция за общо решение на ЕС по въпросите на миграцията. В срок до 30 септември кабинетът трябва да представи предложение на България за реформа на Дъблинския регламент, пише novini.bg.

Лидерът на БСП Корнелия Нинова представи решението и благодари за проявения разум.

Припомняме ви, че първоначално проекторешенията бяха две, на ГЕРБ и на БСП. Премиерът Бойко Борисов дойде на заседанието, за да участва в разискванията за въпросите за миграцията, по искане на БСП. Той призова депутатите да приемат обща позиция и обяви, че е склонен да разговаря с ПГ на ГЕРБ за промяна на тяхното решение. Парламентът излезе в почивка, за да обсъди предложението на премиера.

С решението си от ГЕРБ настояха парламентът да подкрепи позицията на правителството по въпросите за миграцията, изразена на заседанието на ЕС на 28-29 юни 2018 година. Управляващите искаха да се възложи на МС да отстоява националните позиции по всички законодателни предложения, свързани с реформата на Общата европейска система за убежище.

В решението си от БСП призоваха парламентът да възложи на Министерски съвет да приеме решение срещу обратното приемане на мигранти в България, както и срещу сключването на двустранни споразумения с други членки на ЕС. БСП предложи до 30 септември правителството да представи в парламента предложения за реформа по Дъблинската система за прием на бежанци.
На илизане от пленарната зала премиерът Бойко Борисов стисна ръката на лидера на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов и на лидера на БСП Корнелия Нинова.

 

Няма коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Блиц Новини
Михаела успя да направи всички свои врагове в Хелс китчън

Кадри Нова ТВ Провал след провал в червената кухня и непрекъснатите караници на висок тон взеха жертва и това е Кирил, който се превърна в поредния елиминиран готвач. Участникът влезе с висока заявка и впечатляваща биография, но така и не показа какво може. Кирил бе сред основните виновници за провалената …

Блиц Новини
Въпрос за планети провали Радо от Сливница в „Стани богат“

Кадри бТВ Радослав Иванов от Сливница достави удоволствие на зрителите с играта си в „Стани богат“ тази вечер. Радо, който изгражда системи за видеонаблюдение и прави исторически възстановки на ключови битки от българската история, не се затрудни с първите пет въпроса и стигна лесно до първата си сигурна сума от …

Блиц Новини
Скандалният Емрах Стораро се навърта около Натали Трифонова

кадри bTV, Инстаграм/Натали Трифонова Безспорно най-големият скандал в “Денсинг старс” до момента е целувката, която залепи Емрах Стораро на партньорката си Веселина по време на тангото им. Непозволеният интимен контакт би бил причина поп фолк певецът веднага да изхвърчи от шоуто във всяка страна, но явно не и в България. …

error: Content is protected !!