fbpx

Уорън Бъфет: Парите в матраците!

източник: forexnews.bg

Продължаваме да представяме инвестиционните съвети на един от най-успешните инвеститори на всички времена – Уорън Бъфет. А един от поредните съвети идващ от „оракулът от Омаха“, може да се стори доста странен на инвеститорите.

Според Бъфет, ако отрицателните лихви по депозитите (или ситуацията в която давате пари на банката, за да държите средствата си на депозит там) се запазят по-дълго, то за инвеститорите може да има само един изход.

А именно – да държат парите си в твърда валута в себе си… Или казано по нашенски „да държим парите в матраците си“.

Трябва да отбележим, че отрицателните лихви са феномен в момента в еврозоната. Предвид на обвързаността на лева с еврото, то лихвите по депозити и у нас станаха минимални, а перспективата пред тях не е особено добра за следващите години.

Т.е. съветът на Бъфет важи с пълна сила за родните спестители…

„Може да има момент в бъдеще, където наистина ще започнете да теглите валутата си от банките“, коментира Бъфет, пред финансовото издание CNBC. Ако валутата в банката струва по-малко, отколкото валутата във вас, това може да доведе до промяна в поведението на спестителите“, коментира Бъфет. „Ако имате много средства в евро, както нас… е по-добре да ги държите под матрака си, отколкото в банката“, допълва още гениалният инвеститор.

Според Бъфет, политиката на водещите централни банки по света на крайно ниски лихви е „невероятен филм за гледане“. Бъфет набляга, че не се опитва да регистрира печалби от прогнозиране на ходовете на централните финансови институции по света.

„В момента имаме близо 60 милиарда долара, инвестирани при четвърт процент лихва, или по-малко“, признава Бъфет, който е изпълнителен директор на Berkshire. „Ако получаваме три или четири процента лихва за тези пари, то това би било един милиард повече“, допълва още той.

В ДСК парите Ви в книшка намалява с 30лв.за 1година

1 коментар

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Блиц Новини
Магдалена, Валерия и Екатерина неразделни след „Ергенът“

Кадри социални мрежи Постъпката на последният Ерген сплоти отхвърлените дами. Много тежки мигове преживяха финалистките в „Ергенът“ 3 след като стана ясно, че нито една от тях не е спечелила любовта на Алек Младенов и тяхната приказка не завърши с пръстен. Голямото разочарование бе изписано на лицата им и до …

Блиц Новини
Кадиев към Ерген № 3: Защо ти трябва при жива майка да се жениш?

Кадри БТВ и социални мрежи Неочакваният край на романтичното риалити „Ергенът“ предизвика множество коментари. Много хора осъдиха Алек Младенов за решението, което взе да не се обвърже с нито една от останалите две фаворитки и особено начина, по който го направи. Той им каза своето решение чрез видео, без да …

Блиц Новини
Емоционален финал на „Бригада нов дом“

Кадри БТВ Зрителите се сбогуваха емоционално с „Бригада нов дом“. Снощи бе излъчен последният за този сезон епизод, отново много силен и изпълнен с емоции, докосващи сърцата на мнозина. Бригадата с помощта на множество доброволци направи един удобен и уютен дом за незрящата Божидара и нейната майка. Новата бригада под …

error: Content is protected !!