fbpx

Тялото ви говори, но вие не го чувате! Ако ви се яде солено или сладко, това значи, че то се нуждае спешно от..

lekuvai.bg

Човешкият организъм е действително уникален сам по себе си, в него наведнъж протичат толкова много процеси, което наистина е невероятно, тъй като всички те са синхронизирани толкова перфектно като един съвършен механизъм.

Въпреки това, винаги, когато нещо не е наред, нашият организъм ни изпраща сигнали, на които е необходимо да обърнем внимание, за да можем да се погрижим за проблема още в самото начало, преди нещата допълнително да се усложнят.

Затова обърнете сериозно внимание веднага щом почувствате някой от тези симптоми:

1. Суха кожа на лицето

В тялото ви липсва витамин Е.

За да компенсирате нужните количества от този витамин, включете в храната си ядки, мазна риба и растителни масла.

2. Чуплива коса и нокти

Тези симптоми показват липса на витамин B и калций. Въведете тези важни съставки в организма си чрез приемане на пълнозърнести храни, бобови растения, картофи и мляко.

3. Повишен апетит за сол

Необходимостта от повишена консумация на сол в организма показва инфекция или възпаление, особено в урогениталната система.

4. Повишен апетит за сладко

Има вероятност да сте достигнали до нервно изтощение и е необходимо бързо презареждане с енергия чрез приемане на глюкоза. В такъв случай най-добре е да увеличите консумацията на пчелен мед или тъмен шоколад, за да избегнете допълнителни проблеми със стомашно-чревния тракт.

5. Кървене на венците

В тялото ви има недостиг на витамин С. Този витамин се съдържа в чесъна и лука, плодовете и зеленчуците. Също така горещо се препоръчва и пиене на чай от шипки.

6. Неспокоен сън, раздразнителност, спазми в краката

Тези симптоми показват липса на магнезий и калций. Увеличете приема на зелени листни зеленчуци като спанак и зеле. Също така широко известни с високото си съдържание на магнезий са бадемите, слънчогледа и лененото семе. Отличен източник на така нужните за вас микроелементи са също и сушените кайсии, сливите и цвеклото.

7. Суха кожа на лактите

Това е знак, че на тялото му липсват витамини А и С. Тези витамини може да намерите в плодовете и зеленчуците с жълт цвят: моркови, тиква, кайсия и портокал.

8. Апетит за сурови храни

Този симптом може да показва гастрит или проблеми с черния дроб. Храната в необработен вид спомага за облекчаване на спазми и за успокояване на стомаха.

9. Желание да се храните с кисело

Желанието за кисели храни се появява тъй като организмът ви се нуждае от стимулиране на черния дроб или жлъчката. Вашият организъм ще се чувства по-добре, ако в храната включите продукти като лимон и червена боровинка.

10 . Често главоболие, умора и болки в ставите

Тези симптоми показват недостиг на вода в организма. Водата е много важен елемент за човешкото тяло, така че трябва да я въвеждате в големи количества. Имайте предвид, че соковете не са заместител на водата

Няма коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Блиц Новини
Синдикатите: Риск от бедност грози над 30% от българите

Кадри Нова ТВ Хората в риск от бедност и социално изключване са над 30% в България. Голяма част от тях не могат да отопляват жилищата си пълноценно – избират дали да живеят на топло, или да се хранят нормално. Това коментира в новините на Нова ТВ главният икономист на КНСБ …

Блиц Новини
Побутването на Мария в Капките започна да дразни зрителите

Кадри Нова ТВ Големият победител в снощния лайв на „Като две капки вода“ е ясен на всички. Актрисата Елена Атанасова наистина даде всичко от себе си и грабна първото място. Тя имаше доста трудна задача да смени“ пола си, за да се превъплъти в образа на германската хеви метъл легенда …

Блиц Новини
Уникална драма се разрази при въпрос за 30 000 лева в „Стани богат“

Кадри: БТВ Мартен Демирев, който ръководи няколко бизнеса в различни сфери, направи блестяща игра в „Стани богат“ тази вечер. Той рискува за отговорите на повечето въпроси, но това му донесе успех, тъй като спечели 20 000 лева. Мартен дори можеше да си тръгне с 10 000 лева повече, ако беше …

error: Content is protected !!