fbpx

Глад за учители и готвачи, ето заплатите

Глад за учители, готвачи и сервитьори има в Пловдивско. Това става ясно от обявените свободни позиции в Агенцията по заетостта. Най-осезаемо недостигът на кадри се усеща при кухненския персонал, където работодателите търсят почти 300 служители. Справка в е-трудова Борса показва, че заплатите за готвачи в областта стигат до 1200 лв., а бизнесът предлага на бъдещите си служители срочен договор, пише Марица.

Глад за учители пък има както в начален, така и в прогимназиален етап. Предметите, по които училищата търсят нови попълнения в екипа си са музика, физическо, математика, история и технологии и предприемачество. Изискване за педагогът, който ще обучава децата по музика, е той да умее да свири на акордеон.

Впечатление прави още, че фирмите търсят все по-малко висшисти, за сметка на хора със средно образование. Обявени са десетки свободни позиции за монтажници, електромонтьори и общи работници. Бизнесът в Пловдив търси общо 1349 нови служители.

Междувременно проучване на Агенцията по заетостта на пазара на труда у нас показа, че през 2022 г. компаниите ще търсят да назначат 80 хиляди души със средно образование, предимно за производство на текстил, облекло, обувки. Две трети от родните фирми ще имат нужда от нов персонал още през тази година. Едва три на сто от предприятията пък имат намерение да съкращават хора.

Пловдивско да, но не и във Варненско. Във Варненско са курортите, глад за персонал.

Така ще бъде ,дори и по-лошо ,защото за 10г гелп прогони близо 3млн. млади хора с некадърното си ,,управление,, ! Затова – Президентска Република ,без партии и парламент и нещата ще започват да си идват по местата ! Друг изход – НЯМАМЕ !!!!!!!!!!!!

Ето това е абсурд.Учители няма заплати ниски.

3 коментара

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Блиц Новини
Илия Луков разтърси ефира на БНТ с баладата за Гунди и Котков

кадри БНТ Народният певец Илия Луков разтърси с емоция студиото на БНТ в предаването на Георги Любенов. Той дойде за интервю, което много бързо се превърна в мини концерт. Луков изпя три песни, като първата беше легендарната балада за Аспарухов и Котков. Певецът не спести нищо от емоцията, която му …

Блиц Новини
Пилот накара Ники Кънчев да онемее в „Стани богат“

Кадри: бТВ Станислав Кертиков продължи по емоционален начин блестящата си игра в „Стани богат“ тази вечер. След като се настани отново в стола на богатството, пилотът на самолет успя да докосне сърцето и душата на Ники Кънчев с признанието защо е решил да участва в телевизионната игра по бТВ. „Тук …

Блиц Новини
Луковит пропищя от щъркел, който кълве автомобили

Кадри Нова ТВ Малко комична история за агресивен щъркел разказаха хора от Луковит, но истинска. Те разказват, че животното кълве калници, сваля боята и нищо не може да го прогони от автомобилите. Щъркелът тормози Луковит и след завръщането си в града и поведението му дори ескалира. Часове след приземяването си …

error: Content is protected !!